Apple залишить без інтернету користувачів старих версій iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість користувачів iPhone і iPad охоче встановлюють оновлення iOS і iPadOS, але є й ті, хто боїться це робити. Їх небагато, але логіку таких людей цілком можна зрозуміти: якщо і так все працює добре, навіщо щось оновлювати.

Компанії Apple, по всій видимості, не дуже подобається, коли хтось ігнорує оновлення, які вона випускає для своїх операційних систем, тому вона придумала, як змусити всіх користувачів ставити ці апдейти.

Володарі старих смартфонів Apple (наприклад, моделі iPhone 5) почали отримувати ось такі повідомлення:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тут Apple просить поставити апдейт iOS 10.3.4 до 3 листопада, інакше на смартфоні не можна буде користуватися електронною поштою, інтернетом, хмарним сховищем iCloud, магазином контенту App Store і деякими іншими сервісами. Крім того, якщо оновлення не буде встановлено до зазначеного терміну, оновитися пізніше можна буде тільки після збереження резервної копії операційної системи і призначених для користувача даних на Мак або ПК через програму iTunes, про що теж сказано в повідомленні. Зробити це по Wi-Fi не вийде, оскільки сервіс iCloud Backup буде відключений на смартфоні.

Варто визнати, що це дуже жорстке обмеження. Фактично Apple ставить ультиматум: або ви ставите апдейт, або ми наводимо ваш смартфон в непридатність.

В даному випадку мова йде про оновлення старої версії iOS, підтримку якої Apple все ще не закинула (хоча, дивлячись на Google і її ставлення до Android, цілком могла це зробити). Втім, компанію теж можна зрозуміти. Вона оновлює операційні системи не просто «для галочки». Навіть якщо апдейт не містить ніяких нововведень, в ньому закриті баги і уразливості, в тому числі дуже серйозні – ті, про яких відомо хакерам, і які можуть експлуатуватися і призводити до проблем не лише для користувачів, але і в цілому для функціонування глобальної комп’ютерної мережі .

Користувачів щодо нових версії iOS (наприклад, iOS 12) Apple не змушує оновлюватися. Ставити апдейт чи ні, залежить тільки від їх бажання, але очевидно, що вічно залишатися на одній і тій же версії iOS не вийде – одного разу на смартфон або планшет прийде повідомлення з вимогою оновитися під загрозою відключення найважливіших можливостей пристрою.

Оновлене:

Цей апдейт потрібно встановити для коректної роботи GPS. До iOS 10.3.4 потрібно оновити iPhone 5 і iPad четвертого покоління, а до iOS 9.36 – iPhone 4s, iPad mini першого покоління, iPad 2 (тільки моделі CDMA) і iPad третього покоління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.