Представлений смартфон для майнінгу. Це HTC Exodus 1s ціною 220 євро

Чутки про цю модель ходили давно. Ще 12 травня представник HTC розповів про підготовку «криптосмартфона», який дозволить зберігати і повноцінно користуватися гаманцем Bitcoin. І ось зараз ця модель представлена офіційно.

Новинка називається HTC Exodus 1s і в плані характеристик навряд чи здатна здивувати. Апарат побудований на однокристальній платформі Qualcomm Snapdragon 435, має 4 ГБ оперативної і всього 64 ГБ вбудованої флеш-пам’яті. Як же тоді в ньому при такому скромному обсязі вміщається гаманець Bitcoin, за рахунок чого смартфон і перетворюється в повноцінний вузол мережі? Все просто: для цього призначена карта пам’яті об’ємом 400 ГБ, яка… не входить в комплект поставки пристрою. Причому надовго її не вистачить: якщо розмір кошику становить приблизно 260 ГБ, то пройде всього лише два роки — і карта пам’яті заповниться цілком.

Втім, HTC Exodus 1s створювався не для майнінгу. Наявність всього гаманця в смартфоні спрощує роботу з ним. Приміром, верифікувати транзакції можна самостійно, не вдаючись до сторонніх сервісів. З іншого боку, локально може працювати тільки біткойн-вузол, так що користуватися іншими валютами не вийде, а навантаження на SoC при цьому настільки велика, що HTC рекомендує працювати з гаманцем тільки при підключених до мережі (або мобільному акумулятора) смартфоном — інакше акумулятор ємністю 3000 мА·г швидко розрядиться.

Повертаючись до характеристик смартфона. HTC Exodus 1s отримав дві камери роздільною здатністю 13 Мп, одна розміщена на фронтальній панелі, інша-на тильній. Діагональ екрана склала 5,7 дюйма, роздільна здатність-HD+. Є ще модем LTE, стандартний роз’єм для навушників, порт Micro-USB, два слоти для карт SIM. Але ось операційна система за сучасними мірками годиться хіба що для китайської ТВ-приставки — Android 8.1.

Загалом, видно, що апарат вийшов суперечливим, і тепер користувачам самим вирішувати, чого більше у цієї моделі: переваг або недоліків. Сама ж HTC вважає ціну в 220 євро цілком виправданою для цієї моделі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.