Головна Смартфони Власники Iphone отримали велику привілегію від Google

Власники Iphone отримали велику привілегію від Google

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Власники iPhone зможуть насолоджуватися необмеженим простором для всіх своїх знімків в сервісі Google Фото. Такої привілегії немає навіть у користувачів Pixel 4.

Користувач Reddit з ніком stephenvsawyer виявив , що фотографії з iPhone в форматі HEIC / HEIF займають ще менше простору, ніж JPG, який використовується в смартфонах Pixel.

«Завдяки тому, що всі актуальні моделі iPhone роблять знімки в форматі HEIC, який важить менше, ніж JPG стислі Google, смартфони Apple отримують безкоштовний необмежений простір для резервних копій фото оригінальної якості, просто тому, що Google при роботі з цими файлами економить обчислювальні потужності . Таким чином, Apple буквально економить для Google мільйони доларів ».

На презентації смартфонів модельного ряду Pixel 4 компанія Google дала зрозуміти, що новинки цієї осені не отримають безлімітного сховища для фотографій в оригінальній якості, як їх попередники. Нагадаємо, що оригінальний Pixel все ще використовує свій безлімітний тариф, смартфони серії Pixel 2 і 3 втратять свою перевагу в 2021 році.

Google Фото

HEIC (High Efficiency Image Coding) – «високоефективний» формат файлів для зберігання зображень. Він був розроблений Експертною групою по рухомих зображень (MPEG). Apple анонсувала повноцінну підтримку цього формату в червні 2017 року macOS High Siera і iOS 11. Насправді цей формат зветься HEIF – скорочення від High Efficiency Image File Format. Microsoft почала його підтримувати в своїй операційній системі Windows 10 без необхідності установки додаткових кодів, починаючи з 16 березня 2018 року в збірці Windows Insider під номером 17123. У березні 2018 підтримка HEIF була додана в попередню версію мобільної операційної системи Android Pie.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У той час як Pixel 4 і 4XL не мають можливості збереження фотографій у форматі HEIC з високою ефективністю, операційна система Android 10 підтримує файли з цим розширенням. Можливо, Google випустить оновлення програмного забезпечення для камер модельного ряду Pixel 4 з підтримкою цього формату і тоді ці пристрої знову отримають необмежене місце для зберігання знімків в оригінальній якості.

Якщо у вас iPhone і ви хочете скористатися безлімітним сховищем в сервісі Google Фото, то для початку потрібно переконатися, що ваша камера зберігає знімки в правильному форматі. Для цього відкрийте «Налаштування», в розділі «Камера» знайдіть пункт «Формати» і перевірте, що ви обрали «Високаефективний». Пам’ятайте, що це відноситься тільки до фотографій, відео буде зберігатися в сервісі Google з роздільною здатністю 1080p.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: