Вже у наступному місяці, всі смартфони на Windows Phone перестань працювати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американська корпорація Microsoft публічно оголосила про те, що вже з 16 грудня 2019 роки її фірмовий магазин додаток під назвою Windows Phone Store перестане працювати будь-яким чином. Установка будь-яких додатків через нього – це єдиний можливий спосіб установки ПО на мобільні пристрої під управлінням WP. На практиці це означає, що користувачі застарілих мобільних пристрої позбудуться можливості проводити встановлення будь-яких програм та ігор. Плеймаркет стане недоступний на Windows Phone 8.1 вже в кінці нинішнього року, а потім, через якийсь період часу, він також перестане працювати на Windows 10 Mobile.

У зв’язку з цим Microsoft рекомендує всім користувачам задуматися про заміну мобільного пристрою на новий під управлінням Android або iOS. Йдеться про продукцію, випущену на ринок під брендами Nokia і Microsoft. З припиненням підтримки за частиною фірмового магазину програмного забезпечення перестане працювати буквально все, тому що без нього будь-які смартфони втратять свою повноцінну працездатність, втративши можливість запускати і використовувати додаткове програмне забезпечення. Підтримка Windows 10 Mobile за частиною оновлень буде здійснюватися до 10 грудня, а фірмовий магазин ПО для неї пропрацює ще якийсь час додатково.

Під удар потрапили такі моделі мобільних пристроїв, як Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 639, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 730, Lumia 735, Lumia 830, Lumia 929, Lumia Icon, Lumia 930 і Lumia 1520. Усім власникам таких, поза будь-якими сумнівами, однозначно не пощастило, адже навряд чи потрібен сучасний смартфон без можливості встановлювати на нього будь-які програми та ігри від сторонніх розробників. Втім, користувачам платформи WP не звикати до обмежень, адже для неї безліч додатків завжди було недоступно, в тому числі таких популярних і відомих, як Google Chrome, Gmail, YouTube, а також багатьох інших.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.