Опубліковано перелік додатків, обов’язкових для установки на смартфони з Android 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google не особливо афішує вимоги до встановлення своїх програм і сервісів (тих самих Google Mobile Services, яких спочатку позбавлені смартфони Honor 9X і Huawei Mate 30), але вони чітко прописані в угоді, якої виробники смартфонів повинні дотримуватися. Завдяки документу, що з’явився в Мережі, стало зрозуміло, які з додатків Google повинні бути в обов’язковому порядку встановлені на смартфон з Android 10.

Якщо мова про повноцінний смартфон з повноцінною Android 10, то на ньому повинні бути встановлені: Google Play, пошук Google Chrome, Диск Google, Gmail, Duo (замість Hangouts), карти Google Play Музика, Play Фільми, Фото, YouTube.

Цікаво, що тепер у вимогах Google до всіх смартфонів, які надходять у продаж з Android 10 або які оновлюються до Android 10, є припис «установки Android Auto на привілейованому рівні в системному розділі в якості ключового компонента без ярлика». Таким чином, відповідний режим повинен запускатися автоматично при підключенні смартфона з Android 10 до мультимедійної системи авто, підтримує Android Auto.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується Android 10 Go, то тут перелік обов’язкових додатків трохи скромніше. На такі моделі, крім Gboard, повинні бути також встановлені Assistant Go, Chrome, Gallery Go, Gmail Go, Google Go, Maps Go, Play Store і YouTube Go (в тому випадку, якщо YouTube дозволений в країні продажі смартфона).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.