Xiaomi випустила революційний смартфон з 120-герцовим екраном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В мережу потрапила інформація про новий смартфон від компанії Xiaomi, головна особливість якого полягає в тому, що він оснащений екраном з частотою оновлення 120 Гц. Це в цілих два рази більше, ніж в доступних зараз моделях, за винятком деяких, в тому числі OnePlus 7 Pro і OnePlus 7T. Виявити новий мобільний пристрій революційним дисплеєм вдалося в коді останньої бета-версії прошивки MIUI 11 для китайського регіону.

Чим вище значення частоти оновлення, тим більше різної інформації за одиницю часу здатний відображати дисплей. В даний час екран з частотою оновлення 120 Гц встановлений в iPad Pro (2018), завдяки чому всі анімації на такому є неймовірно плавними. Різниця лише в тому, що в новому смартфоні Xiaomi використовується не IPS-екран, як в планшеті Apple, а OLED-матриця, у якої є ціла маса різних переваг. При цьому користувачі, судячи з опису в прошивці MIUI 11, зможуть самостійно вибирати частоту кадрів, тому що використання найвищого значення на постійній основі буде призводить до підвищеної швидкості розрядки акумуляторної батареї.

За рахунок частоти 120 Гц екран виявиться більш плавним, а при використанні 60 Гц на одному заряді батареї смартфон зможе працювати відчутно довше. Як саме буде називатися новий флагман Xiaomi з такою особливістю, на жаль, невідомо. Найімовірніше, такою новинкою виявиться Mi 10, а його випуск очікується вже в першій половині 2020 року. В даний час зустріти дисплей на 120 Гц можна тільки в таких смартфонах, як Razer Phone, Razer Phone 2 і Sharp Aquos R3. Проте, всі вони не розраховані на широке коло користувачів, ставлячись до категорії моделей ігрового рівня. У випадку з новинкою від Xiaomi все виявиться інакше, тому що вона буде орієнтована саме в першу чергу на якомога більш широке коло покупців.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Матриця OLED не може відображати чорний колір, тому що в такому стані вона просто відключає окремі пікселі, в зв’язку з чим користувач бачить абсолютно чорну картинку. Домогтися такого ж ефекту на IPS не можна, так як матриця такого типу не може включати і вимикати окремі пікселі. Це означає, що її використання завжди супроводжується великою витратою енергії, чого не можна сказати про органічну OLED-матриці, де споживання енергії при використанні чорного фону будь-якого меню зведено до мінімуму. Залишилося тільки дочекатися, коли Xiaomi випустить свій перший телефон з екраном на 120 Гц.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.