Експерти DxOMark почали тестувати звук смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за анонсом  відомий портал DxOMark, який раніше займався тільки оцінкою камер, оголосив про початок тестування динаміків і мікрофонів смартфонів. Експерти перевірятимуть якість запису звуку і його відтворення. Вже зараз доступні результати тестування перших семи смартфонів. 

«Люди використовують смартфони для запису відео про родину і друзів, знімають селфі і відео, а також записують концерти та інші заходи. З іншого боку, вони слухають музику і дивляться власні відео, а також придбаний контент на своїх пристроях. Однак відмінності в якості звуку між пристроями як для запису, так і для відтворення величезні. Однак для споживачів, яким небайдуже якість звуку, до сих пір було мало рекомендацій та інформації. Саме тому ми представляємо DxOMark Audio – для надання вичерпних, нейтральних і надійних тестів за якістю запису і відтворення звуку на смартфонах для споживачів та інших зацікавлених сторін », – йдеться в повідомленні DxOMark.

Експерти перевірятимуть смартфони за п’ятьма критеріями на відтворення звуку:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Тембр: частотна характеристика, високі / середні / низькі частоти, загальний баланс, залежність від гучності
  • Динаміка: точність баса, залежність від гучності
  • Просторовість: ширина, баланс, відстань, поширення звуку
  • Гучність: максимальна, мінімальна
  • Артефакти: шум і інші спотворення

У випадку з тестуванням якості запису звуку додається ще один критерій – фонові шуми. В рамках цієї категорії оцінюється якість відсіювання сторонніх звуків. 

На момент написання новини фахівці DxOMark опублікували свої результати з тестування семи пристроїв:

Модель Оцінка за відтворення Оцінка за запис Середня оцінка
Sony Xperia 1 39 64 45
HONOR 20 Pro 51 59 53
Samsung Galaxy S10 + 65 65  65
Samsung Galaxy Note10 + 68 61 66
Apple iPhone 11 Pro 72 68 71
Apple iPhone XS Max 75 69 74
HUAWEI Mate 20X 76 70 75

Поки результати тестування звуку від DxOMark викликають лише питання. Так, минулорічний iPhone XS Max виявився за всіма параметрами кращий нового iPhone 11 Pro, у якого динаміки стали голосніші і отримали підтримку об’ємного звучання, що було відзначено як журналістами, так і користувачами. У випадку з Galaxy Note10 + і Galaxy S10 + також неясно, чому новіша модель, згідно з тестом DxOMark, записує звук помітно гірше іншого актуального флагмана компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.