Google зробила Android 10 обов’язковим для всіх смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З 31 січня 2020 року, щоб на нову модель смартфона можна було офіційно встановити сервіси Google Apps, виробнику телефону потрібно подбати про те, щоб на нього була встановлена ​​операційна система Android 10. При використанні старішої, в тому числі Android 9 Pie або Android 8 Oreo, пройти сертифікацію не вдасться, в зв’язку з чим мобільний пристрій виявиться позбавлений таких додатків, як G Play, Gmail, YouTube, Chrome і багатьох інших, причому встановити їх користувачі окремо самостійно також не зможуть. Таким чином американська корпорація вирішила боротися з компаніями, які навмисно випускають смартфони на старих збірках ОС, економлячи гроші на програмному забезпеченні.

Нововведення стосується тільки нових моделей смартфонів, тому якщо якийсь апарат пройде сертифікацію до 31 січня 2020 року, компанія-виробник зможе продавати його навіть якщо він буде працювати на більш старої ОС. Іншими словами, нововведення стосується лише такі мобільні пристрої, які будуть сертифіковані після цієї дати. Така подія, поза будь-якими сумнівами, є вкрай позитивним для всіх простих користувачів, тому що частка смартфонів на старих операційних системах почне стрімко скорочуватися, і це цілком собі реальний факт. Залишилося тільки дочекатися, коли нововведення вступить в силу, тому що після такого частка Android 10 почне стрімко зростати.

Дана операційна система є новітньою в своєму класі, а залишатися вона такою буде щонайменше до серпня наступного року. Це програмне забезпечення в фінальному стабільному вигляді випустили у вересні 2019 року, через більш ніж півроку з моменту початку тестування. Новітня ОС отримала темну тему оформлення, покращений інтерфейс, посилену систему захисту, підвищений контроль над сторонніми додатками, а також ряд інших нововведень, які позначаються позитивно на використанні смартфонів під управлінням Android 10. В даний час практично ще жоден відомий бренд не випустив новітню прошивку для своєї продукції, тому частка присутності цієї платформи на ринку вкрай мала.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.