Смартфони

Експерти перевірили найновіші флагмани Apple, Samsung, Google і Huawei на якість фотографії

Share

Днями в продаж надійшов новий флагман Apple зразка 2019 року, тому тепер його можна порівнювати з новітніми моделями мобільних пристроїв на базі Android. Це і вирішили зробити автори YouTube-каналу Rozetked, які оперативно перевірили в однакових умовах відразу чотири кращих телефону на ринку з усіх, які зараз можна знайти в продажу. Відеоролик доступний російською мовою, тому переглянути його можна без знання англійської або будь-якої іншої мови. Порівнювали смартфони iPhone 11 Pro, Samsung Galaxy Note 10, Google Pixel 3 і Huawei P30 Pro, щоб визначити кращого серед таких за якістю фотографій, причому саме у вечірній і нічний час.

Зрозуміло справа, що дані мобільні пристрої будуть знімати майже повністю однаково в умовах гарної освітленості, тому російські техноблогери вирішили перевірити роботу на таких саме нічного режиму, тим більше що всі виробники чотирьох флагманів заявляють перевагу свого режиму Night Mode над таким в продукції конкурентів. На всі чотири смартфона, які брали участь в порівнянні, була встановлена ​​фінальна стабільна прошивка з усіх найактуальніших і свіжих. Потрібно розуміти, що нічна зйомка в мобільних пристроях реалізована здебільшого не за рахунок якоїсь супердорогий фотокамери, а за рахунок програмних алгоритмів. Чим такі краще, тим краще виявиться підсумковий знімок.

Щоб з’ясувати, хто з iPhone 11 Pro, Samsung Galaxy Note 10, Google Pixel 3 і Huawei P30 Pro знімає краще за інших, всі чотири смартфона тестували в ідентичних умовах, тобто прямо «на місці». Аналізували готові знімки на око, причому завжди використовувалися автоматичні настройки зйомки. Таким чином вдалося створити ситуації, при яких цими самими смартфонами будуть робити фотографії, напевно, 99% користувачів, адже навряд чи хтось захоче витрачати час на ручну настройку. Саме тому важливо підсумкове якість знімка, який повинен бути якомога більш кращим в усіх відношеннях без додаткової обробки з боку користувача.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За підсумками дослідних випробувань вдалося прийти до висновку, що всі смартфони показують дуже гарні результати при зйомці вночі з використанням режиму Night Mode, проте найкращі результати демонструють саме iPhone 11 Pro і Google Pixel 3, тоді як Samsung Galaxy Note 10 в деяких моментах відстає, також як і Huawei P30 Pro. Характерна відмінність останнього в тому, що він, на відміну від своїх конкурентів, робить кожен знімок по 5 – 7 секунд, і весь цей час телефон не можна якимось чином переміщати в просторі.

Втім, все звичайно ж на любителя, тому ви можете самі подивитися фотографії, зроблені в ідентичних умовах, і зрозуміти, який з телефонів, на ваш погляд, є лідером в даному тесті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024