Huawei сховає камеру, спалах і датчики під екран смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всесвітня організація інтелектуальної власності (WIPO) видала компанії Huawei патент на розробку, описує приховану під екраном смартфона камеру.

Голландський ресурс LetsGoDigital допрацював схематичні ілюстрації з патенту до реалістичних рендерів, що дозволяють уявити, як буде виглядати подібний смартфон.

Смартфон отримає екран, який може ставати прозорим у верхній частині на рівні рядка оповіщення, під якими розташовані спалах, камера і інші датчики, такі як індикатор освітленості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В результаті, коли селфі-камера непотрібна, її не видно і вона не заважає відображенню інформації в цій ділянці екрану. За необхідності ця ділянка стає прозорою або напівпрозорою — від 50 до 99%, користувач зможе регулювати рівень прозорості простим натисканням. При зйомці фронтальною камерою, екран над нею стає повністю прозорим, щоб гарантувати якість зображення.

Також прозорими можуть робитися і інші ділянки дисплея. Технологія підходить як для екранів OLED, так і для більш дешевих LCD.

Над аналогічними технологіями зараз також працюють компанії Oppo, Xiaomi і Samsung. Поява таких смартфонів можна очікувати в кінці 2019 або початку 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.