Якщо сервіси Google не будуть доступні через санкції, то в Huawei P40 буде використовуватися HarmonyOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google не може заборонити використовувати Huawei ОС Android, так як та поширюється в рамках Android Open Source Project, однак сервіси Google — предмет іншого роду. Якраз їх Huawei може втратити: подейкують, що Mate 30, які дебютують 19 вересня, не отримають ліцензійних додатків і сервісів Google через американські санкції. На виставці IFA 2019, яка в ці дні проходить в Німеччині і куди Huawei привезла чимало новинок, виконавчого директора компанії Юй Чэндуна (Yu Chengdong) запитали про подальший розвиток подій у тому випадку, якщо сервіси і додатки Google як і раніше не будуть доступні Huawei.

Відповідь, загалом-то, можна було передбачити, але з вуст виконавчого директора Huawei він виглядає вагоміше: в такому випадку смартфони компанії переведуть на ОС HarmonyOS, ну а першою моделлю з власної ОС Huawei може стати P40, що виходить в наступному році.

Також топ-менеджер повідомив про те, що в Huawei розглядають можливість виробляти SoC Kirin не тільки для себе, але і продавати їх зацікавленим партнерам.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.