Categories: Смартфони

Xiaomi представила Redmi K30 на Snapdragon 855 Plus і з підтримкою 5G

Share

У пості глави бренду йдеться, що флагман Xiaomi Redmi K30 «вже в дорозі», тобто його вихід відбудеться в найближчі кілька тижнів. Новинка отримає восьмиядерний процесор Qualcomm Snapdragon 855 Plus з тактовою частотою 2,9 ГГц, а доповнений такою виявиться графікою Adreno 640 і модемом Snapdragon X50 з підтримкою мереж 5G, підключаючись до яких стане можливим розвивати швидкість до 3 Гбіт / с. В іншому, судячи з усього, новий телефон топового рівня від відомої китайської корпорації збереже всі технічне оснащення від моделі Redmi K20, а разом з тим і зовнішній вигляд. Так, зокрема, корпус виявиться виконаний зі скла Corning Gorilla Glass 6, а серед роз’ємів користувачів чекають USB Type-C і 3,5 мм для навушників.

Сканер відбитків пальців в новинці буде вбудований прямо в дисплей, а фронтальна камера виявиться висувний, завдяки чому екран займе весь простір на лицьовій частині. Випустити Redmi K30 на ринок так швидко компанія Xiaomi вирішила тільки через те, що склалася відповідна для цього обстановка. Ніхто і не думав, що Qualcomm випустить чіпсет Snapdragon 855 Plus, який на 15 – 20% могутніше звичайної моделі. Саме тому тепер всі виробники задумалися про те, щоб почати випускати свої мобільні пристрої, оснащені за останнім словом техніки, саме на цьому процесорі.

Питання лише в тому, в яку суму грошей обійдеться покупка такої моделі, як Xiaomi Redmi K30, адже її попередник в особі Redmi K20 коштує не надто багато, завдяки чому дозволити собі його покупку можуть абсолютно всі бажаючі. Хочеться вірити, як і нова модель виявиться доступною за ціною, але наявність в ній підтримки 5G ставить цей факт під велике питання, так як всі виробники мобільних пристроїв при впровадженні такої особливості в свої телефони зобов’язані робити великі грошові відрахування в бюджет ряду компаній, яким належать патенти, пов’язані з даною технологією. Офіційний анонс новинки очікується вже в цьому місяці, тобто вересні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Виробництво дисплеїв для iPhone 16 розпочнеться у червні

    За його словами, випуск панелей розпочнеться вже найближчими тижнями, причому найбільші обсяги виробництва будуть у…

    17.05.2024

    TikTok тестує завантаження 60-хвилинних відео

    TikTok розпочав тестування нової функції, що дозволяє завантажувати відео тривалістю до 60 хвилин. Нововведення поки…

    17.05.2024

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024