Honor 20S: короткий огляд, характеристики і ціна стильного середнячка

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Honor 20S – новинка популярного китайського бренду, представлена ​​04 вересня 2019 року. Це смартфон середнього класу. Характеристики Honor 20S повністю відповідають такому позиціонуванню, і ціна пристрою з запасом вписується в середній сегмент. З технічним паспортом нового телефону Honor і його вартістю ми познайомимося в цьому матеріалі. І заодно порівняємо його з звичайним Honor 20.

Honor 20S: характеристики

Ключові характеристики Honor 20S: процесор Kirin 810, який виготовляється за нормами флагманського 7 нм техпроцесу, але має меншу потужність, якщо порівнювати з топовим Kirin 980. Батарея 3750 мАг, є швидка зарядка. Картинку показує IPS дисплей з діагоналлю 6.26 дюйма і високою роздільною здатністю. Три камери, головний модуль укомплектований сенсором на 48 Мп.

Якщо характеристики Honor 20S здаються вам знайомими, не дивуйтеся. Перед нами трохи спрощена версія флагмана Honor 20. Чіп поміняли, зменшили кількість модулів основної камери, знизили потужність зарядного пристрою на пару ват. За рахунок цих змін вдалося істотно знизити ціну Honor 20S. У Китаї телефон коштує на 70 доларів дешевше, ніж звичайний Honor 20 на момент виходу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Подивимося, що залишилося (в порівнянні з Honor 20), а від чого розробникам довелося відмовитися заради зниження ціни.

Що є в Honor 20S: порівняння з Honor 20

Які характеристики Honor 20S плавно перекочували в новинку з попередника? Насамперед звертаєш увагу на IPS LCD екран з діагоналлю 6.26 дюйма і роздільною здатністю 2340 на 1080 пікселів. Щільність точок 412 на дюйм. За заявами виробника дисплей займає 91.7% передньої панелі. Точно такі ж цифри бачимо в технічному паспорті Honor 20.

В екран Honor 20S врізана фронтальна камера. Сенсор з роздільною здатністю 32 Мп визирає з круглого вирізу, який знаходиться в лівому кутку екрана. Це ще одна риса, яка ріднить Honor 20S з більш дорогою моделлю.

Енергосистема не зазнала істотних змін. Смартфон як і раніше живиться від акумуляторної батареї ємністю 3750 мАг. Є швидка зарядка, але вона трохи слабкіша, ніж в Honor 20. Якщо флагман заряджається від блоку живлення потужністю 22.5 ват, то в комплектацію Honor 20S входить адаптер на 20 ват. Втім, таке спрощення навряд чи сильно позначиться на швидкості зарядки.

За багатьма «другорядним» характеристикам Honor 20S теж не відрізняється від Honor 20. лотка для карти пам’яті немає. Зарядний пристрій підключається до телефону через Type-C. На нижній грані – єдиний медійний динамік, а роз’єму 3.5 мм для навушників тут немає.

Сканер відбитка пальця в Honor 20S знаходиться в боковій кнопці, а не на задній панелі або під дисплеєм. Не наймодніше рішення, але користуватися таким датчиком зручно, і працює він швидко. У Honor 20 ситуація зі сканером аналогічна.

Камер стало менше, але головний модуль оснащений сенсором IMX586 з ультра-високою роздільною здатністю 48 Мп. Такий же сенсор використовується в Honor 20.

Чого немає в Honor 20S

Немає допоміжної камери для портретного режиму (датчик глибини) з роздільною здатністю 2 Мп. Кількість модулів зменшили до трьох (в Honor 20 чотири камери), але ми не думаємо, що це якось позначиться на якості фото. Розмиття фону все одно здійснюється за допомогою програмних алгоритмів пост-обробки, додаткова камера для цього не дуже-то й потрібна.

Змінився ширококутний модуль. У Honor 20S ширококутна камера укомплектована сенсором на 8 Мп, в той час як в стандартному Honor 20 стоїть сенсор з роздільною здатністю 16 Мп. Третя камера Honor 20S – модуль на 2 Мп для макрозйомки – є в обох смартфонах.

Немає флагманського чіпа, і цю заміну, мабуть, можна назвати ключовою. Топовий чіп Kirin 980 однозначно швидше, плюс він дозволяє знімати відео з роздільною здатністю 4К. Камера Honor 20S відео з ультра-високою роздільною здатністю не знімає, її стеля – 1080р при 60 кадрах в секунду.

Оптичної стабілізації камери в Honor 20S немає, але її немає і в стандартному Honor 20. Стабілізатор присутній тільки в Honor 20 Pro, який коштує вже суттєво дорожче, ніж герой даної публікації. До ціни ми плавно і переходимо.

Honor 20S: ціна

Смартфон Honor 20S вже надійшов у вільний продаж. Бажаючі можуть придбати його в чорному, білому або синьому кольорі. Корпус виконаний зі скла і стягнутий металевою рамкою. На задній панелі – оригінальна текстура з градієнтом. Як все це виглядає, ви бачите на картинках.

Ціна Honor 20S в залежності від комплектації становить:

  • 1899 юань ($ 265) за комплектацію 6/128 Гб.
  • 2099 юань ($ 307) за комплектацію 8/128 Гб.

Дорого чи ні, вирішувати вам. Ми ж додамо, що звичайний Honor 20 на сьогоднішній день коштує 11999 гривень за 6/128 Гб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.