Categories: Смартфони

Xiaomi представить смартфон із камерою на 108 мегапікселів

Share
Час читання: < 1 хв.

Через кілька днів після анонсу смартфона Redmi Note 8 Pro із 64-мегапіксельною камерою в мережі почала з’являтися інформація щодо більш удосконаленого камерофона від компанії Xiaomi. Девайс, який китайці представлять вже у вересні, отримає сенсор Samsung із розідільною здатністю 108 мегапікселів.

Що відомо про новий смартфон Xiaomi? Як повідомляє відомий інсайдер Мукул Шарма, ще до кінця вересня компанія Xiaomi анонсує новий смартфон з 108-мегапіксельним сенсором основної камери Samsung ISOCELL.

Новинка, згідно з витоком, буде підтримувати зйомку фотографій з роздільною здатністю 12032х9024 пікселів.

Інсайдер передбачає, що йдеться про Xiaomi Mi Mix 4, хоча назва пристрою може змінитися до моменту релізу. За даними джерел мережі, якась китайська компанія претендує на використання торгової марки Mix, яку оскаржує у Xiaomi в суді.

Думка експертів щодо високої роздільної здатності камер смартфонів. Раніше доцільність використання сенсорів мобільних камер з великою роздільною здатністю поставив під сумнів глава компанії Zeiss.

На його думку, “навіть 40 мегапікселів цілком достатньо”, а програмне забезпечення сучасних смартфонів не здатне ефективно справлятися з обробкою фотографій такої роздільної здатності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomiукр
  • Останні записи

    “Дія” отримала нові функції: керування медичними даними тепер онлайн

    Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про розширення функціоналу мобільного додатку "Дія", що надасть громадянам доступ…

    28.06.2024

    Windows 10 отримає ще п’ять років підтримки та оновлень

    Компанія Acros Security, яка розробила сервіс мікропатчів 0Patch для підвищення безпеки програмного забезпечення, повідомила гарну…

    28.06.2024

    Instagram почав тестувати ШІ-чати на основі своїх користувачів

    Instagram запускає нову функцію AI Studio, яка дозволяє блогерам створювати чат-ботів. Поки що ранній тест…

    28.06.2024

    Чому не варто залишати зарядний пристрій від смартфона в розетці

    На запитання «Де зазвичай знаходиться ваш зарядний пристрій?» більшість людей відповість: «У розетці». Ця звичка…

    28.06.2024

    Найкращі смартфони літа: топ-5 цікавих новинок

    Якщо ви любите нові технології та обожнюєте свіжі смартфони з запалу, зі спекою, ця стаття…

    28.06.2024

    Зміни дизайну Samsung Galaxy S25 Ultra будуть значно ширші, ніж очікувалося

    Очікується, що Samsung відійде від прямокутного дизайну своїх флагманських моделей Ultra. Інсайдер Ice Universe зазначив,…

    28.06.2024