Categories: Смартфони

Фатальна помилка в iPhone загрожує мільйонам смартфонів

Share

Існує усталена думка, що iPhone, нібито є найбільш захищеними в світі. Однак днями безпека iPhone була поставлена під сумнів. Експерти з безпеки виявили, що мобільні пристрої Apple схильні до ризику злому простим відвідуванням сайту, повідомляє TechRadar.

Команда Google Project Zero виявила, що низка шкідливих веб-сайтів здатні непомітно для користувачів зламувати iPhone. Заражений шкідливим програмним забезпеченням смартфон передавав зловмисникам такі особисті дані, мультимедійні та навіть повідомляв розташування по GPS.

Хакери навчилися використовувати низку невиявлених раніше недоліків програмного забезпечення для таємного проникнення в мобільні пристрої Apple. Причому ризику піддаються абсолютно всі моделі iPhone, включаючи навіть останні XS і XS Max з iOS 12.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Простого відвідування небезпечного сайту досить, щоб сервер експлойтів атакував iPhone, і, якщо він пройшов успішно, непомітно для користувача встановлювався троян для віддаленого моніторингу”, – пояснює експерт з безпеки Project Zero Ян Беер.

Дослідники виявили 5 різних ланцюжків експлойтів iPhone, що включають 14 окремих критичних недоліків, в тому числі 7 для мобільного браузера Safari. Після зараження хакери віддалено можуть визначати, які програми встановив користувач, а також збирати дані особистого листування популярних сервісів Instagram, WhatsApp і Telegram.

Список заражених сайтів виявила Google Threat Analaysis Group. Ці сайти використовувалися в так званій стратегії атаки “водопою”, яка змушувала заражений iPhone відвідувати певні сайти до 1000 разів на тиждень протягом як мінімум 2 років.

Команда Google повідомила про недоліки Apple, і вони були усунуті ще 7 лютого 2019 року в версії iOS 12.1.4. Однак через півроку інформація про ці недоліки стала доступна громадськості. Скільки було заражено смартфонів за два роки залишається невідомим, але експерти припускають що їх кількість може сягати мільйона.

У той же час Ян Беер стверджує, що немає гарантії того, що хакери знають набагато більше дірок в захисті Apple і користуються ними до сих пір. Ризик зараження залишається, тому не рекомендується відвідувати маловідомі і підозрілі сайти з iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024

    Ще дві людини готові протестувати чіп від Neuralink 

    Як повідомляє ABC News, У найближчі місяці Neural Link готується пересадити свій інтерфейс мозок-комп'ютер (BCI)…

    19.05.2024

    Android-смартфони в ціновій категорії 500 доларів зростуть у ціні

    У мережі знову з'явилася інформація про те, що Android-смартфони подорожчають. Причиною цього є перехід на…

    19.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дисплеї

    Сервіс мікроблогів X і Reddit отримали безліч повідомлень від перших користувачів нового iPad Pro M4,…

    19.05.2024

    Нова версія Mac Studio для Mac Pro буде доступна не раніше середини 2025 року

    За словами Марка Гурмана з Bloomberg, Apple не буде оновлювати Mac Studio і Mac Pro…

    19.05.2024