Флагман Sony Xperia 1 з “кінематографічним” екраном провалив тест DxOMark

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще на початку року на виставці Mobile World Congress 2019 компанія Sony представила новий флагманський смартфон Sony Xperia 1, який отримав витягнутий “кінематографічний” екран OLED 4K HDR з співвідношенням 21:9.

Фахівці лабораторії DxOMark дісталися до цієї новинки тільки зараз, провівши випробування обох камер. У підсумку Sony Xperia 1 зайняв лише 33 місце в рейтингу кращих камерофонів з результатом 91 бал. Рівно стільки ж минулого року набрав бюджетний флагман Xiaomi Pocophone F1. Але новинка поступилася Apple iPhone 8 (92), Samsung Galaxy Note 8 (94), LG V40 ThinQ (94) і багатьом іншим більш старим моделям.

За якості селфи Sony Xperia 1 отримав 78 балів, поступившись торішнім Samsung Galaxy S9+ (81), Apple iPhone XS Max (82), Xiaomi Mi MIX 3 (84) і інших смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За якість фотографій смартфон отримав 94 бали, відеоможливості Sony Xperia 1 оцінили в 84 бали. Оглядачі хвалять швидкий автофокус і гарну передачу кольорів, але при цьому лають неправильну експозицію, HDR, який не завжди спрацьовує навіть у включеному стані, артефакти на фотографіях, нерівномірність текстур, а також яскраво виражений ефект червоних очей при включеній спалаху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.