Huawei вслід за Samsung затримає випуск довгоочікуваної новинки

Компанія Huawei планувала випередити Samsung з випуском складного смартфона, але це виявилося не так просто.

За останніми даними, Samsung перенесла початок продажів Galaxy Fold на вересень. Цей смартфон було необхідно переробляти, оскільки при його проектуванні був допущений ряд дизайнерських помилок. Наприклад, верхній полімерний шар, який є частиною екрану, було завдано таким чином, що його можна сплутати із захисною плівкою.

Не дивно, що журналісти, які отримали Galaxy Fold на огляд, спробували зняти цей шар в спробі дістатися до голої поверхні екрану. В результаті матриця ушкоджувалася.

Керівництво Samsung вирішило, що випускати смартфон в такому виконанні небезпечно: навіть якщо до пристрою буде додаватися попередження про те, що цю плівку можна віддирати, є ймовірність, що не всі його прочитають, пошкодять екран і будуть звинувачувати компанію в продажу бракованого товару. У виправленої версії Galaxy Fold плівка майже повністю прихована рамкою, і користувачеві стає очевидно, що знімати її не можна.

У Huawei Mate X такої проблеми не було спочатку через конструктивні особливості. Екран цього смартфона розташовується зовні, а не всередині, через що радіус його згину виявився більшим, а міцність гнучкої матриці вищою. Проте, навіть після презентації цієї новинки і її появи на виставках електроніки інженери Huawei допрацьовували деякі елементи конструкції та усунули кілька слабких місць.

Переробці піддався механізм, який відповідає за згинання екрану. Він став більш надійним, але важким. Інженери експериментували з різними матеріалами і на певному етапі вибрали алюміній замість сталі. Смартфон був легшим на 20 грамів, але такий вибір негативно позначився на надійності шарніра і, як наслідок, міцності екрану в довгостроковій перспективі.

На прес-конференції в Китаї компанія Huawei заявила, що випуск Mate X відкладено до листопада, а це значить, що її складаний смартфон з’явиться в магазинах приблизно на два місяці пізніше аналога від Samsung. Представники Huawei також повідомили пресі, що інженери вже працюють над другою, покращеною версією Mate X – у неї може бути конструкція з декількома незалежними один від одного екранами.

Samsung планує продавати Galaxy Fold за 1980 доларів, а вартість Huawei Mate X виявиться помітно вищою – 2200 євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.