Categories: Смартфони

ТОП-5 популярних смартфонів України

Share

Дочірня компанія оператора мобільного зв’язку “Vodafone Україна” Vodafone Retail представила аналітичний звіт ринку смартфонів в Україні на основі даних по продажу власної роздрібної мережі, а також BigData-аналітики на базі даних своєї мобільної мережі.

Згідно з даними компанії, драйвером зростання продажів у другому кварталі 2019 року стали азіатські бренди, частка яких зросла до 85,2%. При цьому Китай — безумовний лідер продажів за кількістю і переліком брендів, але за обсягами продажів у грошовому обчисленні ділить лідерство з Південною Кореєю.

У першому півріччі 2019 року в топ-5 брендів за кількістю проданих смартфонів у мережі Vodafone Retail увійшли Samsung з часткою 32,78%; Xiaomi — 28,06%, Nokia — 19,52%, Huawei — 8,47%, TP-Link — 6,8%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики Vodafone Retail відзначають, що при виборі смартфона українці звертають увагу на наявність 4G і великого екрану. Так, у першому півріччі 57% покупок припали на смартфони з екраном більше 6 дюймів (згідно зі статистикою дослідницької компанії GfK NOP Ltd., 52% користувачів вибирає смартфони з екраном більше 6 дюймів). Майже всі нові смартфони (98%) готові до роботи в мережах LTE, а оновлення парку смартфонів стало одним з основних драйверів зростання проникнення 4G-пристроїв в мережі оператора.

Згідно зі звітом, більшість продаваних смартфонів (99,6%)-це пристрої з двома SIM-картами, проте в Vodafone Retail підкреслюють, що останнім часом намітився тренд переходу користувачів на смартфони з однією активною SIM-картою.

При цьому наявність NFC (безконтактна оплата зі смартфона) не є основною причиною для вибору смартфона: тільки 40% всіх проданих компанією смартфонів підтримує NFC.

«Українці виявилися досить консервативними при виборі нового смартфона. Найчастіше покупці вибирають нову модель того ж виробника. Найлояльнішими залишаються користувачі смартфонів Apple-71,39% користувачі цього бренду змінюють свої старі телефони на нові iPhone”, – наголошується в звіті.

Також досить консервативні користувачі Xiaomi (54,06% монобрендових переходів) і Samsung (50,16%).

Власники пристроїв Nokia в якості нового телефону найчастіше змінюють бренд на Xiaomi (30,15%), Samsung (22,09%) або Huawei (11,85%).

При цьому в Vodafone Retail підкреслюють, що апарати виробництва Nokia «живуть» в мережі близько трьох років, тоді як власники iPhone і Samsung користуються своїми трубками за два роки. Найчастіше змінюють трубки шанувальники китайських брендів — їх власники купують собі новий смартфон через 15-16 місяців.

За даними аналітиків компанії, чоловіки частіше міняють смартфони, ніж жінки, а особи з середнім і низьким достатком більш схильні до купівлі нового смартфона, ніж їх заможні співвітчизники.

Улюблений колір смартфона в Україні — чорний (44,4%), за ним слідують синій (22,9%), сірий (11,0%) і золотий (8,2%) смартфони.

До кожного третього смартфону докуповується карта пам’яті, до кожного 18-го — фітнес-браслет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Андрій Харитоненко

Опублікував
Андрій Харитоненко
  • Останні записи

    Як штучний інтелект допомагає нам жити

    Ми живемо в епоху розвитку нейромереж — комп'ютерні системи реально починають думати практично так, як…

    06.05.2024

    Смартфони з технологією eSIM 2024: віртуальна сім-картка, як користуватися

    Сучасна технологія eSIM спрощує процес підключення до мобільного зв'язку та відкриває нові можливості для різних…

    06.05.2024

    Японці протестували перший у світі 6G-девайс: у 10 разів швидший, ніж 5G

    Над проектом 6G-пристрою одночасно працювали такі компанії, як NEC Corporation, Fujitsu, DOCOMO та NTT. На…

    06.05.2024

    У мережу злили перші подробиці про флагман Xiaomi 15 Pro

    Перше, на що звернуло увагу джерело, так це на те, що Xiaomi 15 Pro отримає…

    06.05.2024

    «Розкладачку» Motorola Razr 50 Ultra показали наживо до анонсу

    Майбутній доладний телефон Motorola Razr 50 Ultra, схоже, близький до випуску, оскільки в мережі з'явилися…

    06.05.2024

    Rabbit R1 – головні недоліки і переваги “унікального” смартфона

    "Передбачається, що це більш простий компаньйон для мого телефону, проте R1 часто говорить мені використовувати…

    06.05.2024