Google тестує технологію перетворення тексту в мову в смартфонах Pixel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мережеві джерела повідомляють про те, що Google додала автоматизовану функцію перетворення тексту в мову в додатку «Телефон» на пристроях Pixel. За рахунок цього користувачі зможуть буквально в один дотик передати інформацію про своє місцезнаходження медичним, пожежним або поліцейським службам без необхідності використання мови.

Нова функція має досить простий принцип дії. У момент здійснення екстреного виклику додаток «Телефон» виводить на екран три додаткові іконки з написами «Медицина», «Пожежа» та «Поліція». Після натискання на кнопку активується функція перетворення тексту в мову. Це повідомлення, а також дані про те, що абонент використовує автоматичну службу, будуть зачитані оператору відповідної служби. У повідомленні буде вказано, який вид допомоги потрібен абоненту, а також де він знаходиться.

У компанії говорять про те, що нова функція призначена для людей, які потребують екстреної допомоги, але не здатних спілкуватися з оператором усно. Така ситуація може виникнути через отримані травми, будь-якої небезпеки або порушення мови.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто зазначити, що дана функція є розширенням можливостей, які з’явилися в смартфонах Pixel ще в 2017 році. Йдеться про автоматичне відображення карти місця розташування на екрані набору при виклику екстреної допомоги. Нова система перетворення тексту в мову робить процес зв’язку з екстреними службами більш простим, оскільки людині взагалі не потрібно зчитувати будь-яку інформацію.

У повідомленні йдеться про те, що в найближчі місяці нова функція буде розгорнута на смартфонах Pixel на території США. Також не виключено, що в майбутньому можливість перетворення тексту в мову з’явиться в пристроях на базі Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.