Categories: Смартфони

Нова вразливість iOS для iPhone і iPad дозволяє читати будь-які повідомлення

Share

Ось уже як вкотре за короткий термін співробітниця Google Project Zero Наталі Сільванович виявляє баги і недоліки, які дозволяють обійти складну систему захисту iPhone і iPad. Не можна не помітити, що дана компанія є частиною «пошукового гіганта», але вона зовсім не знаходить «дірки» в безпеці ПО своїх конкурентів, а шукає небезпечні проломи в системах захисту сотень різних інформаційних систем, щоб зробити будь-яке програмне забезпечення більш безпечним по всьому світу .30 липня 2019 року, співробітниця цього підрозділу американської корпорації повідомила про те, що вона виявила в iOS відразу три бага, один з яких дозволяє читати будь-які повідомлення, а це ставить вод питання систему безпеки iPhone і iPad, яку Apple всіляко рекламує.

За її словами, в операційній системі iOS міститься пролом CVE-2019-8646, який дозволяє віддалено за рахунок бага в ПО читати повідомлення в iMessage, а також переглядати будь-які файли користувача, якому вони належать. За допомогою проломи CVE-2019-8660 можна здійснювати виконання довільного коду на будь-яких iPhone і iPad з 64-розрядним процесором. У теорії, така вразливість могла б стати основою для джейлбрейка. Ще один баг під номером CVE-2019-8647 також дозволяє виробляти виконання продуктивного коду, але в менших масштабах. Все це говорить про те, що захист Apple далека від ідеальної.

За останні півроку співробітниця Google Project Zero Наталі Сільванович виявила не менше п’яти великих вразливостей в системі захисту операційної системи iOS, причому деякі з таких цілком можна вважати критичними. Компанія Apple намагається реагувати на всі звернення по частині безпек, тому в останніх тестових версіях ОС для iPhone і iPad такі баги вже закриті. У теорії, такого роду баги можна використовувати для того, щоб стежити за користувачами, читаючи їх особисту переписку в iMessage та інших популярних сервісах, які працюють за схожим принципом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024

    Google випустила Pixel Tablet без док-станції

    Google не стала змінювати дизайн або «начинку» Pixel Tablet: користувачів все також зустрічає металевий корпус…

    08.05.2024