Xiaomi Qin 2 — дуже незвичайний смартфон з неймовірно витягнутим екраном і без фронтальної камери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi на власній краудфандінговій платформі почала збір коштів на вельми незвичайний смартфон. Англомовні джерела називають його Qin 2, відносячи до тієї ж лінійці, в якій в минулому році вийшов звичайний кнопковий телефон Xiaomi Qin. При цьому в назві на сайті серед китайських ієрогліфів цього слова знайти не вдасться. Втім, апарат в будь-якому випадку відноситься до лінійки Qin, просто до перекладу назви є питання.

Як би там не було, головне — сам апарат. Його цілком можна назвати унікальним для ринку, так як інших подібних пристроїв ми раніше не зустрічали. Почати варто з екрану, що при діагоналі всього 5,1 дюйма має роздільну здатність 1440х576 пікселів, тобто співвідношення сторін становить 22,5:9! І це самий витягнутий смартфон на даний момент і, судячи з усього, за всю історію ринку.

Завдяки такому формату смартфон вийшов дуже вузьким. Його габарити складають 132,6х55,4х8,6 мм при масі 105 г, тобто він навіть вуже за iPhone SE, хоча і трохи вище останнього.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фронтальної камери у апарату просто немає, що побічно натякає на потенційну аудиторію. До того ж тут використовується Android Go 9.0.

Російськомовні джерела стверджують, що в основі апарату лежить SoC Spreadtrum SC9832E, а оперативної пам’яті у новинки всього 1 ГБ. Але на сайті цієї інформації немає. Зате зазначено, що флеш-пам’яті є 32 ГБ.

З іншого можна відзначити акумулятор ємністю 2100 мА·год, порт USB-C, роз’єм для навушників, п’ятимегапіксельну основну камеру, ІЧ-порт для управління побутовою технікою, виділену кнопку для запуску голосового асистента, різні фірмові програми, які, втім, стануть в нагоді в першу чергу в Китаї, а також чотири кольори: чорний, рожевий, блакитний і червоний. Зараз апарат можна придбати всього за 73 долари (1 900 грн.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.