Categories: Смартфони

Як дізнатися, які програми найсильніше витрачають інтернет

Share

Майже кожен додаток на вашому смартфоні, швидше за все, регулярно використовує якусь кількість даних. Деякі додатки роблять це при запуску і поки ви працюєте з ними, але інші роблю це самостійно і у фоновому режимі, а ви про це навіть не здогадуєтеся. Часом додатки на вашому смартфоні використовують так багато мобільних даних, що вже до середини місяця ваш інтернет-трафік може вичерпатися повністю, а куди він подівся і що його витратило, залишається тільки здогадуватися.

Для людей, що використовують обмежений місячний тарифний план, дуже важливо стежити за тим, які програми використовують дані на вашому смартфоні. Навіть якщо у вас безлімітний тарифний план, більшість операторів просто починають сповільнювати швидкість інтернету після того, як ви досягнете певного порогу – це означає, що один додаток-ренегат, яке починає у величезних кількостях висмоктувати дані (а таке буває з додатками, в яких є баги), може ненавмисно одного разу зіпсувати ваші плани, якби ви в непередбаченій ситуації, коли, наприклад, потрібно терміново відправити кому-то повідомлення.

На щастя, будь-який ваш смартфон пропонує можливість здійснювати контроль за використанням даних (як через мобільну мережу, так і через Wi-Fi) безпосередньо в настройках і може навіть вказувати конкретне додаток, так що у вас є можливість пізнати «шкідливого пожирателя», дозволивши йому використовувати мережу тільки при підключенні до Wi-Fi, або взагалі заборонити її використання. Зробити все це зовсім нескладно, тому читайте нижче інструкцію, як контролювати інтернет-трафік на вашому Android-смартфоні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як контролювати використання мобільних даних на Android-смартфоні

Розташування потрібного меню на «чистому Android» і в лончер різних виробників може трохи відрізнятися, але в більшості випадків його назва буде приблизно однаковою: Передача даних. На скріншотах вище зліва направо видно меню Передача даних на смартфоні Redmi 7 в лончер MIUI і на смартфоні Pixel 2 XL під управлінням бета-версії Android Q. Далі я опишу, як потрапити в меню саме на «чистому Android» на прикладі Pixel, але ви також можете скористатися пошуком в налаштуваннях свого смартфона, щоб прискорити процес.

Щоб потрапити в потрібне меню на Android, вам потрібно перейти в Налаштування, потім Мережа та Інтернет і Передача даних. У наступному меню натисніть кнопку Детальніше і тоді перед вами постане список з усіх додатків на вашому пристрої, які так чи інакше витрачають ваші дані. Ви можете натиснути по кожному з додатків в цьому списку і детально налаштувати для нього доступ до використання даних. У верхній частині меню ви також напевно помітили графік, який відображає щодо обраного періоду (який можна вибрати у випадаючому меню прямо над графіком) загальна кількість використаних даних і порівняти їх, наприклад, з попереднім місяцем.

Цей смартфон Pixel, на якому були зроблені скріншоти, є редакційним, а не чиїмось особистим, а тому дані він використовує тільки через Wi-Fi, так і ті – лише в невеликій кількості, де головним розтратником є ​​система. Однак на своєму особистому смартфоні, скориставшись меню Передача даних, я помітив, дивлячись на свої власні результати, що я дійсно люблю використовувати Instagram. Минулого місяця я використовував трохи більше 4 Гб, а в липні вже набрав 1,72 Гб даних, і все це тільки в одному додатку. Я використовую безлімітний план, дані в якому не вичерпаються, так що це не велика проблема для мене, але якщо б я використав план з фіксованою кількістю трафіку, який обмежувався б 6 Гб в місяць, інформація в меню Передача даних для мене означала б, що для того, щоб завантажити чергову порцію знімків, я повинен чекати підключення до Wi-Fi.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • Корисна стаття, але фотки використані з російських ресурсів. Було б чудово, якби фото було зроблено з телефону з інтерфейсом українською мовою, щоб простіше було орієнтуватись.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Huawei Pura 70, Pura 70 Pro та Pura 70 Ultra виходять у Європі: названо ціни

    Компанія Huawei презентувала свої смартфони серії Pura 70 на міжнародних ринках. У серію входять Pura…

    03.05.2024

    Тім Кук анонсував власний штучний інтелект Apple, який затьмарить решту нейромереж

    Під час сьогоднішнього звіту про доходи та збитки за другий фінансовий квартал 2024 року генеральний…

    03.05.2024

    Фахівці назвали причину частих поломок смартфонів: ніколи так не робіть

    Коли говорять про безепеку гаджетів, часто рекомендують правильно заряджати батарею, тримати подалі від води та…

    03.05.2024

    Apple відзвітувала за 2 квартал 2024 року, а Тім Кук розповів про роботу над ШІ

    Сьогодні вночі компанія Apple оголосила фінансові результати за другий фінансовий квартал 2024 року, який відповідає першому цьогорічному…

    03.05.2024

    7 налаштувань конфіденційності Telegram, які варто увімкнути негайно

    Поки невідомо, як довго ми ще можемо користуватися месенджером Telegram, у зв’язку з останніми подіями,…

    03.05.2024

    Функції штучного інтелекту в iOS 18 повинні принести нові можливості роботи в інтернеті

    Очікування щодо майбутньої операційної системи iPhone цього року надзвичайно високі. Після того, як Google і…

    03.05.2024