Ось чому ми всі так любимо смартфони Nokia

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Складно знайти виробника, який би оновлював свої смартфони довше інших. За правилами Google вендори зобов’язані випускати нові версії Android для своїх флагманів тільки протягом перших двох років, на третій рік обмежуючись лише щомісячними патчами безпеки.

Тому більшість користувачів починають мислити іншими категоріями, звертаючи увагу на смартфони тих брендів, які хоча б не затягують з оновленнями, а випускають їх максимально своєчасно. Таких, на жаль, небагато, але Nokia в їх числі Nokia стала єдиною компанією з широким модельним рядом, яка оновила до актуальної версії Android всі свої смартфони без винятку. Це не жарт.

На поточному тижні фіни почали поширення Android 9 Pie для свого доступного апарату – Nokia 1. Не дивлячись на низьку ціну, рівну всього лише 90 доларам, Nokia 1 стала одним з небагатьох смартфонів у світі, що працюють на базі Android Go, якому вдалося оновитися до Android 9 Pie.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найбільш оновлювані смартфони на сьогодні модельний ряд Nokia складається з 22 смартфонів різних цінових категорій і кожен з них працює на базі актуальної версії операційної системи. Більш того, апарати Nokia отримують оновлення в числі перших і практично без затримок.

Винятки становлять бюджетні моделі, які за традицією оновлюються в останню чергу, але зате, на відміну від конкурентів, хоча б оновлюються, радуючи своїх власників тривалої і стабільної програмної підтримкою.

Насправді секрет цієї стабільності простий. Справа в тому, що в асортименті Nokia немає жодного Android-смартфона старше трьох років. Тому було б дивно, залиш фіни хоч кілька своїх апаратів без обіцяних оновлень.

Інша справа, що інші виробники безсоромно дозволяють собі подібні фінти, припиняючи підтримку навіть флагманських смартфонів вже через рік після їх виходу, як, наприклад, надійшла Huawei зі своїм P9.

Чи варто купувати Nokia в 2019 році Чи означає це, що потрібно стрімголов кинутися в магазин за новим фінським апаратом? Якщо ваш смартфон вас повністю влаштовує, то, напевно, немає. Але навіть якщо ви шукаєте собі щось на заміну, звернути увагу на Nokia слід тільки в тому випадку, якщо оновлення – це єдине, що вам потрібно від майбутнього смартфона.

В іншому випадку ми б рекомендували подивитися в бік китайських брендів першого ешелону, чиї пристрої останнім часом радують відмінним поєднанням цін і характеристик

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.