В Google Play Store виявлені тисячі небезпечних програм

Дослідники з Сіднейського університету спільно з колегами з Державного об’єднання наукових і прикладних досліджень (CSIRO) протягом двох років вивчали додатки, які розміщуються в магазині Google Play Store.

Результатом їх діяльності стало виявлення 2040 небезпечних і шкідливих додатків, повідомляє 3Dnews.

Дослідники перевірили понад 1 млн додатків, опублікованих в Google Play, виявивши велику кількість фальшивих програм, які не несуть прямої загрози, але потребують дозволу на доступ до даних користувача.

У повідомленні йдеться про те, що дослідники відшукали підроблені програми, що маскуються під такі популярні ігри, як Hill Climb Racing, Temple Run і Free Flow.

В ході виконаної роботи дослідники застосовували нейронні мережі для виявлення візуально схожих ярликів додатків, а також текстових описів, частково або повністю ідентичних тим, що використовувалися розробниками 10 000 найбільш популярних додатків Google Play.

В результаті перевірки за допомогою застосування нейронних мереж було виявлено 49 608 потенційно підроблених додатків.

Після цього проводилася перевірка на наявність шкідливих програм за допомогою інструменту VirusTotal. Виявилося, що 7246 програмних продуктів містили в собі принаймні одну шкідливу програму.

Надалі дослідники звузили коло пошуку, виявивши 2040 підроблені програми, що становлять небезпеку.

Варто відзначити, що багато додатків, виявлені австралійськими дослідниками, вже видалені з магазину Play Store.

Раніше представники Google говорили про те, що кількість відмов на публікацію програм у фірмовому магазині компанії за минулий рік зросла на 55%.

Крім того, кількість софтверних рішень, які були заблоковані і видалені з Google Play, зросла більш ніж на 66%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.