Розкрита страшна таємниця про екран OnePlus 7 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У смартфона OnePlus 7 Pro одна з головних особливостей — екран з частотою оновлення 90 Гц. Це дозволило реалізувати надзвичайно плавну анімацію при прокрутці екрану, що дуже подобається користувачам. І ось, розкрилося страшне.

Виявляється, така частота не підтримується постійно, навіть якщо користувач виставив в налаштуваннях 90 Гц. Розробники OnePlus називають цей режим Auto 90 Hz. Смартфон сам вирішує, коли використовувати 60 Гц, а коли — 90 Гц.

Для такого рішення існують цілком поважні причини. Судячи з усього, OnePlus обмежує частоту 60 Гц в додатках телефону, YouTube, камери і масштабних іграх, оскільки в цих випадках висока частота оновлення просто не потрібна.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, YouTube підтримує тільки 60 Гц і не вище, у більшості мобільних ігор 60 Гц — це теж стеля. Камера робить записи на 30 або 60 к/с. Знизити частоту оновлення в таких випадках цілком логічно, щоб не завантажувати іншу систему даремно. Правда, деякі браузери теж не запускаються у 90 Гц і це може бути проблема сумісності.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.