Categories: Смартфони

Головний конкурент Android від Huawei повністю провалився

Share

Слідом за тим, як Huawei заборонили використовувати в подальшому операційну систему Android в своїх смартфонах, планшетах і будь-яких інших гаджетах, даний виробник електроніки гордо заявив про те, що вже восени нинішнього року він представить всьому світу свою власну платформу під назвою HongMeng OS, яка на міжнародному ринку виявиться відома під найменуванням Ark OS. Ця платформа заснована на Linux, будучи здатною працювати не тільки на смартфонах і планшетах, а й на багатьох інших категоріях електронних пристроїв, в список яких входять смарт-годинник, ноутбуки, сервери та інші.

Проте, операційна система HongMeng OS повністю провалиться, в чому переконаний колишній директор з технологій Mozilla Андреас Галь. Він розповів про те, що за останні десять років на ринку не було жодної платформи, яка могла б скласти конкуренцію Android, а сумний досвід Windows Mobile це довів. На думку даної людини з досвідом роботи з технологіями в більш ніж три десятки років, навіть у такій великій корпорації, як Huawei, немає шансів створити нову ОС, яка зможе замінити собою «зеленого робота».

Стверджується, що відразу після релізу Ark OS всі користувачі самі зрозуміють, що дана операційна система гірше Android в усіх відношеннях, в результаті чого продукцію Huawei і Honor купувати під управлінням такої не стануть. Також експерт навів досвід Samsung, яка також вже двічі намагалася запустити «вбивцю» Android, але двічі ця задумка повністю провалювалася. Першою серед таких була платформа Bada OS, тоді як потім розробники просували Tizen OS. Якщо перша провалилася повністю, то в випадку з другим їй зуміли знайти застосування на телевізорах і в смарт-годинниках, хоча навіть в таких від неї вже відмовилися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також не варто забувати про багато інших операційні системи для смартфонів, в список яких входять Web OS, Firefox OS, BlackBerry OS і ряд інших, всі з яких так і не змогли завоювати популярність на ринку, хоча в деяких аспектах свого часу вони були навіть кращі Android. Головна проблема HongMeng OS (Ark OS), що цілком очевидно, полягає у відсутності для неї різних додатків. Якщо користувачі не зможуть встановити на смартфони Huawei і Honor навіть такі програми, як Google Chrome і WhatsApp, нічого хорошого нову платформу не чекає, тому що без якісного ПО від сторонніх розробників у нової операційної системи немає ніяких шансів закріпитися на ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • Просто люди дибилы и им нужен непонятный функционал и куча иконок -винда была куда ярче андрюши и смарты на винде 14 года и по сей день смогли б составить конкуренцию флагманам 2019, многие используют 950,930 и другие для фото и видео и по сей день. Так что я не вижу в андройд особого ризона, платформа уже марально дохнит-использует мощности десктопных компов и при этом ещё и подтормаживает. Пользуюсь Mac os, но жду смартфон на liteOs от майков.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024