Схоже, Apple дійсно відмовиться від технології 3D Touch

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше в мережі з’являлися чутки про те, що нове покоління смартфонів iPhone позбудеться підтримки технології 3D Touch. 3D Touch дебютувала на смартфонах iPhone 6s/6s Plus в 2015 році.

Нагадаємо, це технологія розпізнавання сили натискання на екран. З моменту своєї появи вона була на всіх смартфонах iPhone крім iPhone XR і SE. Так, багато користувачів взагалі не використовують 3D Touch, а деякі і не знають, що це таке, але багато і тих, хто дуже звик до цієї технології.

І ось тепер, коли iOS 13 вже доступна для розробників, стало зрозуміло, що 3D Touch, швидше за все, дійсно зникне. Вже зараз відповідна функція практично повністю зникла з системи. Вона працює тільки на парі кнопок на екрані блокування. В інших місцях 3D Touch повністю замінена на те, що в iPhone XR називають Haptic Touch — чутливість до тривалості натискання. Це повністю програмна функція, яка давно знайома користувачам Android. В деяких випадках вона може повноцінно замінити 3D Touch, але не у всіх. Приміром, за допомогою 3D Touch в певних сценаріях можна було виконати дію, не відриваючи пальця від екрану, а от з Haptic Touch так вже не вийде. Доведеться спочатку натиснути і утримувати палець на іконці, потім відпустити і потім натиснути на потрібний пункт меню, що з’явилося.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причини, чому Apple вирішила відмовитися від 3D Touch, поки незрозумілі. Можливо, таким чином компанія хоче заощадити, щоб зробити свої смартфони дешевше. Але iPhone все одно дуже дорогі пристрої, так що Apple цілком могла б дозволити собі залишити цю технологію. До того ж поки неясно, чи будуть взагалі нові iPhone дешевше поточних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.