Скріншоти демонструють інтерфейс операційної системи Huawei Hongmeng

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міжнародна ситуація підштовхує компанію Huawei до випуску власної операційної системи. Чутки про це ходили і в минулі роки, але зараз, після відключення від Android, роботи в цьому напрямку явно інтенсифікувалися — Huawei навіть зареєструвала торгові марки Hongmeng OS і ARK OS. Незрозуміло, під якою назвою в результаті вийде операційна система, але в Мережі вже з’явилися її скріншоти.

Тих, хто хотів побачити щось екстраординарне і зовсім несхоже на Android, спіткає розчарування — все в дусі мобільної ОС Google, приправлений фірмовим інтерфейсом EMUI. І в цьому криється грамотний маркетинговий хід: в Huawei хочуть забезпечити спадкоємність інтерфейсів, щоб користувач, простіше кажучи, навіть не здогадувався, що він користується смартфоном не з Android, а з Hongmeng OS (або ARK OS).

Що ж стосується написи «Android Green Alliance» в описі одного з додатків, то це назва об’єднання китайських гігантів, Huawei, Alibaba, Baidu, Tencent і Netease, в рамках якого ведеться робота над екосистемою додатків Android. По суті, альянс виступає за більш стандартизовану розробку додатків Android, так що на домашньому ринку у ОС Huawei не повинно бути проблем з установкою і використанням програм. Втім, приклад китайських варіантів смартфонів Xiaomi без Google Play тут більш ніж показовий.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Випуск Hongmeng OS очікується восени поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.