Представлений новий концепт iOS 13

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми вже звикли до того, що чим ближче презентація нової версії iOS, тим більше спекуляцій на цю тему можна зустріти в Мережі. Аналітики губляться в здогадах, будуючи припущення про нововведення поновлення, інсайдери намагаються правильно дозувати інформацію, яку отримують від своїх джерел, а дизайнери просто втілюють те, про що дізнаються, в своїх концептах. Як правило, більшість з них виглядає зовсім вже неправдоподібно, але навіть серед них трапляються такі, яким були б раді навіть найбільш консервативні користувачі iOS.

Дизайнер Майкл Калькада представив власне бачення iOS 13 і, мушу визнати, особисто мені його дітище подобається найбільше того, що мені доводилося бачити раніше. Калькада не став акцентувати увагу на мишках, поділі екрану і інших фішках, а спробував зіграти на випередження, зробивши ставку на рішеннях, важливих як для самої Apple, так і для пересічних користувачів.

Always On Display на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перш за все, вирішив Калькада, що iOS 13 повинна включати підтримку технології Always-On Display. Завдяки їй взаємодіяти зі смартфоном буде простіше, адже він буде постійно відображати час, дані про вхідні повідомлення та пропущені повідомлення, а значить, не доведеться весь час смикати кнопку включення, запалюючи екран, просто щоб поглянути на нього. Але це не найважливіше.

Угруповання повідомлень на iOS

Куди крутіше ідея просунутої угруповання входять повідомлень. Задумка Калькади набагато зручніше тієї, яку реалізувала Apple в iOS 12. Дизайнер придумав не тільки компонувати повідомлення з однієї програми стопкою, а й винести на екран блокування бар з піктограмами програм, натискання на які буде відкривати для вас список пропущених оповіщень від кожного з них. Таким чином вдасться істотно розвантажити екран блокування і спростити взаємодію з оповіщенням, якщо їх багато.

Динамічна док-панель – ще одна фішка iOS, якій нам так не вистачало раніше. За задумом Калькади, в iOS 13 Apple просто повинна зняти обмеження на наповнюваність док-панелі на iPhone, дозволивши вбудовувати туди більше чотирьох додатків.

Налаштування Пункту управління

Крім того, Калькада вважає, що Apple повинна дозволити користувачам налаштовувати Пункт управління так, як вони цього хочуть, без необхідності конфігурувати розташування елементів в «Налаштуваннях». Адже досить просто впровадити механізм утримування, який дозволить перетягувати клавіші, що відповідають за ті чи інші дії, з місця на місце.

Ще одне нововведення, яке спростить використання iPhone, – банер вхідних дзвінків. На думку дизайнера, часи, коли сповіщення про вхідний дзвінок має обов’язково перекривати весь екран, паралізуючи всю роботу, давно пройшли. Буде куди краще, на думку Калькади, якщо iPhone буде просто виводити на екран невеликий банер з клавішами прийому виклику і відбій.

AR-режим на iOS

1ios13con-750x360.jpg (47 KB)

Але найбільше мені сподобалася нативна інтеграція операційної системи з доповненою реальністю. Калькада реалізував в концепті спеціальний режим, який має надаватися на камеру і AR. З його допомогою, скануючи навколишній простір, смартфон буде давати вам актуальну інформацію про те, що відбувається навколо вас. Наприклад, побачивши зупинку, режим підкаже розклад громадського транспорту, а при попаданні в об’єктив логотипу магазину, він розповість про актуальні акції та знижки, які дозволять заощадити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.