Categories: Смартфони

Huawei запустила безкоштовну заміну Google Play для Android

Share

Вже ні для кого давно не секрет, що після 19 серпня 2019 року на всіх смартфонах і планшетах компанії Huawei, в тому числі під дочірнім брендом Honor, зовсім перестануть працювати будь-яким чином сервіси Google, нехай деякі до цих і сумніваються в цьому. Через це користувачі продукції від даного виробника втратять доступ не тільки до магазину Google Play, але ще і до багатьох популярних додатків, в список яких входять YouTube, Chrome, Gmail, GBoard і ряд інших. Втім, китайська корпорація не сумує, а з упевненістю дивиться в майбутнє.

У неї ось уже як багато років є своя власна альтернатива Google Play, а називається така AppGallery. Це магазин додатків та ігор, який також існує і в міжнародному вигляді, але їм практично ніхто не користується за межами Китаю в силу очевидних усім причин. Втім, все змінилося, тому Huawei змушена дуже оперативно вживати заходів щодо поліпшення свого плеймаркета. Розуміючи, що з усіма розробниками їй не зв’язатися самостійно, вона звернулася до компанії Aptoide, яка є власником найбільшого і якісного в світі аналога магазину GPlay, в якому є близько одного мільйона найменувань.

Якщо переговори пройдуть успішно, а Huawei готова запропонувати велику суму грошей, і вона додасть в AppGallery базу програмного забезпечення з Aptoide, причому всі найменування для користувачів фірмових смартфонів будуть доступні безкоштовно, принаймні перший час. Таким чином китайська корпорація має намір залучити якомога більше користувачів Android, які зможуть завантажувати різне ПО з її фірмового магазину в обхід Google Play, де за більшу частину якісного ПО потрібно платити гроші, нехай і не дуже великі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що заміна Google Play для Android від компанії Huawei, в якому всі програми будуть доступні безкоштовно, запрацює вже цього літа, але це трапиться лише за умови, що представники Aptoide погодяться співпрацювати з китайською корпорацією, яка потрапила під санкції США і позбулася підтримки всіх американських компаній. Тепер їй заборонено використовувати не тільки сервіси Google, але і будь-які розробки компаній з американського ринку, починаючи з процесорів і закінчуючи самою операційною системою Android, яка вже в другій половині серпня нинішнього року перестане оновлюватися на телефонах компанії, а також на таких от дочірнього бренду Honor .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • "зовсім перестануть працювати будь-яким чином сервіси Google" - не буде сервісів гугл тільки в нових моделях! Моделі які вийшли до того будуть працювати в штатному режимі. Якщо вимкнуть, то користувачі засудять Google і санкції проти HUAWEI будуть дитячими іграшками в порівнянні з судовими позовами.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Перша у світі на Snapdragon G3x Gen 2. Представлена ​​портативна ігрова приставка Ayaneo Pocket S

    Компанія Ayaneo представила свою портативну ігрову приставку Pocket S – першу на ринку на основі…

    27.04.2024

    Monobank оновив застосунок Expirenza: що туди увійшло

    Онлайн-банк monobank на початку квітня оновив дизайн і почав тестувати Expirenza 2.0 – мобільний додаток…

    27.04.2024

    Youtube показуватиме рекламу під час паузи

    Пам'ятаєте, як кілька років тому YouTube прибрав всю рекламу, що нахабно врізалася під час відтворення…

    27.04.2024

    Комп’ютер не підключається до Wi-Fi. Прості способи вирішення проблеми

    Ми настільки звикли завжди і скрізь користуватися Wi-Fi, що сприймаємо його як щось зрозуміле. Проблеми…

    27.04.2024

    Nothing готує ультрабюджетний смартфон CMF Phone

    Суббренд Nothing, CMF, зарекомендував себе на ринку завдяки доступним аксесуарам, таким як бездротові навушники, смарт-годинник…

    27.04.2024

    Samsung Galaxy Watch 7 може отримати сенсор для вимірювання рівня цукру в крові

    Напередодні швидкого анонсу нової серії смарт-годинника Samsung Galaxy Watch 7 в мережі з'явилася інформація про…

    27.04.2024