Apple готує заміну iPhone SE

Гарна новина для всіх шанувальників компактних смартфонів – iPhone SE 2 все ж може побачити світло. У цьому впевнений аналітик Barclays Блейн Кертіс. За його словами, така інформація надійшла відразу з декількох перевірених джерел, включаючи ключових постачальників Apple. Правда, є одне але – новинка буде представлена ​​в корпусі iPhone 8, що може стати деяким розчаруванням для фанатів класичного дизайну.

За словами аналітика, наступник iPhone SE все ще знаходиться в розробці, тому чекати смартфон в цьому році не варто. Експерт вважає, що новинка буде представлена ​​громадськості в березні 2020 року, на весняній презентації компанії.

Передбачається, що iPhone SE 2 отримає актуальні характеристики: процесор Apple A12 або навіть Apple A13, 3 ГБ оперативної пам’яті, а також РК-дисплей Liquid Retina, який успішно застосовується в iPhone XR і iPad Pro 11. Покращення отримає і камера – правда, другий модуль (телеоб’єктив) не буде доданий.

Зовні смартфон не буде відрізнятися від iPhone 8 – кнопка «Додому» і Touch ID залишаться на своїх звичних місцях. Корпус новинки буде виконаний зі скла – відповідно, iPhone SE отримає і підтримку бездротової зарядки. З невідомих причин, Apple вирішила не використовувати сучасний повноекранний дизайн зі збереженням компактного формату.

Джерело замовчує про підтримку 3D Touch – цілком можливо, що Apple відмовиться від використання цієї технології в iPhone SE 2, заради здешевлення виробництва.

Оновлений смартфон буде коштувати дешевше iPhone 8, але дорожче ніж iPhone SE. Аналітики вважають, що вартість нового пристрою складе близько 499-599 доларів за базову модель з 128 ГБ пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.