Експерти протестували швидкість в мережі 5G: Результати вражають

На цьому тижні в США почалися продажі Samsung Galaxy S10 5G. Відразу після цього з’явилися перші тести швидкості в мережі нового покоління.

Журналісти The Verge поділилися результатами свого тестування швидкості в мережі 5G оператора Verizon, яке вони провели в Чикаго, США.

Як відзначили журналісти, на поточний момент найголовніша проблема мережі п’ятого покоління – це невелика зона охоплення.

«Зона охоплення залишається вкрай обмеженою, але коли вдається зловити хороший сигнал, то швидкість передачі даних дійсно дуже висока. Я тільки що провів тест швидкості і зробив кілька вимірів. Швидкість передачі даних Samsung Galaxy S10 5G в мережі нового покоління подолала позначку в 1 Гбіт / с, в той час як мій iPhone XS Max ледь досягає 20 Мбіт / с », – зазначив Кріс Уелч з The Verge.

Також для тесту, крім виміру швидкості за допомогою спеціальних додатків, журналістам вдалося завантажити пілотний епізод серіалу «Офіс» з Netflix всього за 8 секунд, а повнометражний фільм «Залізна Людина 2» з Prime Video за 90 секунд.

В даний час зона охоплення 5G від Verizon обмежена тільки містами Чикаго і Міннеаполіс. Проте старт продажів Samsung Galaxy S10 5G, швидше за все, допоможе прискорити розширення мереж наступного покоління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.