Краще Android: випущена нова операційна система для смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо говорити про дійсно працюючі і популярні операційні системи для смартфонів, то таких на ринку зараз тільки дві – Android і iOS, тоді як ще недавно була Windows Phone, але цій платформі прийшов кінець через неправильних рішень Microsoft. Втім, вже незабаром розклад сил на ринку програмного забезпечення для мобільних пристроїв сильно зміниться, завдяки чому всі користувачі отримають більш великі можливості при виборі собі нового телефону. Створити конкурента платформі від Google вдалося китайської корпорації Huawei.

В даний час ходять чутки про те, що уряд США може зобов’язати американську компанію Google відмовитися від співпраці з Huawei, заборонивши їй при цьому використовувати фірмову операційну систему Android. Китайський бренд припускав, що одного разу щось подібне може трапитися, тому ще з 2012 року він займається створенням своєї власної операційної системи для смартфонів, причому вона, як повідомив високопоставлений співробітник, вже готова до виходу на ринок, але в нинішньому році випускати її компанія не збирається.

Глава мобільного підрозділу Huawei Ю Чендун в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt заявив про те, що фірмова операційна система під назвою Kirin OS вже в повній мірі розроблена, а вийде на ринок вона в нинішньому році тільки в тому випадку, якщо Google заборонить використовувати загальнодоступний Android. Піти на такий крок «пошуковий гігант» може виключно на вимогу уряду США, тому що добровільно робити це компанії абсолютно не вигідно. Втім, китайська корпорація готова до будь-якого результату.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стверджується, що основою Kirin OS є Linux, причому розробники зробили так, щоб у цієї операційної системи було відразу кілька переваг перед Android. Так, зокрема, всі користувачі можуть розраховувати на більш надійну систему захисту від шкідливого програмного забезпечення і зломів, а також, крім того, на єдину систему оновлень, тобто всі смартфони Huawei за рахунок неї оновлюватися будуть в один момент часу, немов це iOS . Китайська корпорація має намір випустити свою фірмову платформу на ринок вже в 2020 році, але санкції з боку США можуть наблизити дані плани.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.