Android 10 Q позбавляє користувачів корисної функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова операційна система Android 10 Q пропонує досить багато нововведень, про які компанія Google розповіла на конференції для розробників Google I/O 2019, але дещо залишилося за кадром.

Як повідомив ресурс TechRadar, в новій ОС прибрана підтримка технології Android Beam. Вона використовує NFC для швидкого обміну файлами між смартфонами. Для передачі веб-сторінки, фотографії, відео, контактів і маршрутів з одного пристрою Android на інший, досить прикласти їх один до одного. Android Beam була представлена в 2011 році разом з Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

«Рідної» заміни для неї поки не пропонується. Можна, звичайно, використовувати для цього окремі додатки. Наприклад, Google Files, Google Photos і Google Drive, а також рішення сторонніх розробників. Але всі ці рішення складніше у використанні і не можуть зрівнятися з AirDrop на пристроях Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерело сподівається, що Google запропонує заміну Android Beam з релізом Android 10 Q або випуском восени смартфонів Google Pixel 4, але це поки лише неточні надії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.