Краще Android: створена нова операційна система для смартфонів

Достовірно відомо, що в даний час більш ніж 3/4 від загального числа мобільних пристроїв на ринку працюють на базі операційної системи Android, створеної компанією Google більш ніж 10 років тому. З самого моменту релізу розробники роблять все для її поліпшення, і за цей термін їм вдалося зробити дуже багато, проте існують проблеми, позбутися яких в силу ряду причин просто неможливо. Так, наприклад, не можна зробити централізовану систему поширення апдейтів, або ж раз і назавжди зробити надійну систему захисту. Саме тому була створена нова ОС для смартфонів.

Таку створила китайська корпорація Huawei, а робота в цьому напрямку почалася ще в 2012 році, про що повідомив глава мобільного підрозділу компанії Ю Чендун в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt. За його словами, мова йде про справжнісінькою «альтернативі Android», яку китайський бренд може почати встановлювати на свої мобільні пристрої вже в нинішньому році. Компанія абсолютно точно піде на такий крок, якщо через санкції з боку США бренду закриють доступ до Android, а це цілком може статися.

Повідомляється, що основою нової операційної системи компанії Huawei, яка називається Kirin OS, є платформа Linux. Використовувати її можна на смартфонах і планшетах, а в даний час дане програмне забезпечення повністю створено. Воно має унікальний зовнішній вигляд, підтримку програм від Android, єдину систему розповсюдження оновлень, широкі функціональні можливості, а ще, крім того, велику увагу в новому ПЗ приділили питанням безпеки, що гарантовано порадує всіх користувачів.

Якщо відштовхуватися від слів високопоставленого співробітника китайської корпорації, то виходить, що Kirin OS краще Android, адже в ній вже прямо «з коробки» є підтримка навіть технології штучного інтелекту. У нинішньому 2019 році Huawei не планує випускати нову операційну систему для мобільних пристроїв на ринок, але це може статися вже в наступному. Втім, заборона на використання «зеленого робота» призведе до прискорення всіх планів, тому що в такому випадку китайський бренд почне випуск телефонів на своїй фірмовій ОС вже в цьому році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.