Захисники прав споживачів стверджують, що Apple завищує час автономної роботи iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У новому дослідженні британської групи захисту прав споживачів Which?, опублікованому в ці вихідні, стверджується, що заявлені дані про автономність девайсів Apple іноді на 51% перевершують реальні показники

Дослідники стверджують, що вони провели тестування дев’яти різних моделей iPhone і виявили, що всі вони не відповідають обіцянкам Apple на 18-51%. Наприклад, iPhone XR в режимі розмови пропрацював 16 годин 32 хвилини, хоча Apple стверджує, що пристрій має працювати до 25 годин.

У своїй відповіді групі Which?, опублікованому через Business Insider, Apple повідомила, що вона ретельно тестує свої продукти і гарантує зазначений час роботи своїх пристроїв. У компанії також відзначили, що Which? не поділилася своєю методикою дослідження, в той час як Apple опублікувала докладний процес тестування:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Ми ретельно тестуємо наші продукти і відповідаємо за термін служби наших акумуляторів. Завдяки тісній інтеграції між апаратним і програмним забезпеченням, iPhone спеціально розроблений так, щоб грамотно керувати енергоспоживанням системи і подовжувати термін служби батареї. Наша методика тестування створена з урахуванням цього факту. Which? не поділилася з нами своєю методикою дослідження, тому ми не можемо порівняти їх результати з нашими».

Which? пояснила, що її тестування полягає в зарядці абсолютно нових, придбаних у різних місцях iPhone до 100%, а потім вимірювання тривалості їх роботи під час безперервної розмови.

Which? перевірила смартфони не тільки від Apple, але і від Samsung, Sony, Nokia і HTC. За результатами тестування, Which? зробила висновок про те, що Samsung, Sony і Nokia занижують час роботи своїх батарей в специфікації пристроїв, в той час як HTC, так само, як і Apple, завищує це значення.

Цікаво відзначити, що раніше багато рецензентів як раз високо оцінили час автономної роботи iPhone XR, особливо в порівнянні з iPhone XS і iPhone XS Max.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.