Categories: Смартфони

Google розчарувалася в Android

Share

Думаю, що не відкрию Америку, якщо скажу, що всього через кілька місяців Google випустить десяту, ювілейну версію Android. В даний момент вона перебуває в стадії бета-тестування, яке імовірно завершиться ближче до серпня. Але цікаво в цій історії не те, коли вийде апдейт і які смартфони отримають до нього доступ, а абсолютно і непохитно холодне ставлення Google до Android 9 Pie, що не отримала жодного проміжного апдейта.

З моменту релізу Android 9 Pie в серпні минулого року Google не випустила для неї жодного значимого апдейта. Ні, звичайно, оновлення безпеки виходили з завидною постійністю, сповіщаючи про свою доступність в перший тиждень кожного місяця. Але, Google, як щодо Android 9.1 або хоча б Android 9.0.1?

Оновлення Android

Складається враження, що Google або настільки впевнена в стабільності своєї операційної системи і досконало її функціональних можливостей, або просто втратила до неї інтерес. Ну, посудіть самі. До Android 9 Pie майже кожна версія мобільної ОС від Google отримувала хоч якісь оновлення, які привносили підтримку нових функцій, покращували продуктивність сумісних пристроїв і забезпечували підвищену автономність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що ми бачимо зараз? Google, випустивши Android 9 Pie, зробила вигляд, ніби її не існує зовсім. Але ж, скажете, час ще є. Безумовно, це так. Але я абсолютно впевнений, що до релізу Android Q нам не варто чекати жодної нової версії ОС, хоча б тому, що для їх тестування потрібен час. Наприклад, Google почала випробування Android 8.1 Oreo за кілька місяців до її виходу. Те ж саме було з попередніми ітераціями, які отримували хоча б по одному функціональному апдейт.

Головна проблема Android

Чи означає це, що проблем немає? Ні в якому разі. Так-сяк Google випускає патчі безпеки для смартфонів Pixel, в яких виправляє зовсім вже безнадійні баги, залишаючи оновлення інших апаратів на відкуп їх виробникам. Благо у тих, хто використовує власні оболонки, такі можливості є. Але як бути тим, чиї апарати з коробки працюють на базі стокової версії Android?

Причина настільки холодного відносини Google до Android, на мій погляд, полягає в тому, що компанія банально розчарувалася в ній. Згадайте ті самі щоквартальні звіти про ступінь поширення Android, які не виходять вже більше півроку. Ясніше ясного, що компанія перестала публікувати їх через те, що частка Android 9 Pie за 9 місяців з моменту релізу не змогла вирости навіть до 0,1%. А навіщо рвати жили, розвиваючи продукт, який не випробує майже ніхто? джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Розумна вібрація – нова функція у Android 15

    В операційній системі Android 15 з'явилося розумне налаштування "Адаптивна вібрація". Як пише Android Authority, її…

    17.05.2024

    Новий iPhone 16 Pro Max претендує на звання найбільшого в історії

    Екран iPhone 16 Pro Max збільшиться у розмірах з 6,7 до 6,9 дюйма порівняно з…

    17.05.2024

    Google створив штучний інтелект для виявлення шахрайств під час дзвінків

    Подання Google на нещодавній конференції Google I/O функції, заснованої на штучному інтелекті і спрямованої на…

    17.05.2024

    Штучний інтелект тепер може розпізнати сарказм під час спілкування з людиною

    Фахівці Лабораторії мовних технологій Гронінгенського університету заявили про створення мультимодального алгоритму, що дає змогу покращити…

    17.05.2024

    Відомо з якого матеріалу буде корпус Samsung Galaxy S25 Ultra

    Згідно з останніми чутками, Samsung Galaxy S25 Ultra матиме титановий корпус, аналогічний до Galaxy S24…

    17.05.2024

    Стало відомо коли представлять GTA 6

    Мільйони геймерів чекали на вихід GTA 6 восени 2023 року. Інсайдери запевняли, що у Rockstar…

    17.05.2024