Стало відомо які смартфони отримають Android Q

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android Q вже тут, по крайні мірі, в вигляді ранньої бета-версії, яку можуть використовувати розробники, щоб підготуватися до моменту, коли бета почне перевтілюватися в фінальну публічну версію. Зараз ця тема важлива, як ніколи раніше, оскільки ми бачимо, що виробники мобільних пристроїв поширюють нові версії Android на свої пристрої в усі великих кількостях і роблять це швидше, ніж будь-коли, навіть незважаючи на те, що це все ще відбувається досить повільно .

Є ціла купа пристроїв, які, безсумнівно, обзаведуться новою версією «зеленого робота». Насправді, можна з упевненістю сказати, що деякі з цих пристроїв навіть були розроблені з метою швидшого отримання оновлень, тому що компанії, які роблять смартфони, також допомагають швидкому випуску нової версії Android, відправляючи фрагменти коду і зміни в ОС в Google для того, щоб остання включила їх у свій кінцевий продукт. Потрібно чимало зусиль і величезна скопа мізків, щоб створити щось настільки ж складне і заплутане, як мобільна операційна система.

Google Pixel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Давайте почнемо з власних смартфонів Google, Google Pixel. Android Q гарантовано прийде на:

-Google Pixel 3 і 3 XL
-Google Pixel 2 і 2 XL

Оригінальні Pixel і Pixel XL також є частиною бета-програми Android Q, але немає ніякої гарантії, що вони отримають фінальне оновлення. Ситуація буде прояснюватися з випуском кожної наступної бета-версії, так як, якщо якась із них не матиме підтримку перших «пікселів», то і фінальна версія до них не добереться.

Android One

Google також розробляє програмне забезпечення для смартфонів середнього рівня, щоб користувачі могли використовувати новітні функції без особливих витрат з фінансів. Смартфони на Android One також гарантовано отримають оновлення програмного забезпечення, і ось список:

-Nokia 9 PureView
-Nokia 8.1
-Nokia 8 Sirocco
-Nokia 7.1
-Nokia 7 Plus
-Nokia 6
-Nokia 5.1
-Nokia 4.2
-Nokia 3.2
-Nokia 3.1
-LG G7 One
-Motorola One і One Power
-Android One Moto X4
-Xiaomi Mi A2 і Mi A2 Lite
-Infinix Note 5
-GM5
-GM5 Plus
-GM6
-GM8
-GM9 Pro
-BQ Aquarius X2 і X2 Pro
-Mi А1
-S1
-S2
-X1

При більш слабкому «залізі» буде цікаво подивитися, наскільки добре буде працювати нова версія Android на цих моделях.

Samsung

Samsung є найбільшим гравцем в світі Android, а також найбільшим гравцем в усьому світі смартфонів. Коли Samsung оновлює смартфон, світ на мить завмирає, і ми впевнені, що кілька пристроїв південнокорейського гіганта теж отримають Android Q. Ось список моделей, в яких ми впевнені:

-Galaxy S10, S10 + і S10e
-Galaxy Note 10 (ще навіть не анонсований)
-Galaxy S9 і S9 +
-Galaxy Note 9

Як завжди, чекаємо, що оновлення почнуться приблизно в той час, коли буде анонсований Galaxy S11.

Huawei

Huawei – це другий за величиною виробник Android-смартфонів в світі. Китайська компанія продає мільйони і мільйони смартфонів по всьому світу. Huawei також розуміє, яке значення має оновлення програмного забезпечення на існуючих моделях, і деякі з її кращих пристроїв напевно отримають Android Q.

-P30 і P30 Pro
-P20 (включаючи P20 Pro і P20 Lite)
-Mate 20 (включаючи Mate 20 Pro, Lite і X)

Honor View 20

У Huawei є величезна кількість смартфонів, і якщо стане відомо, що ще якісь з них отримають нову версію Android, ми додамо їх до цього списку.

Motorola

Motorola, звичайно, може пропустити вихід чергового оновлення, але у неї є кілька смартфонів, які, ми впевнені, отримають оновлення до Android Q.

-Мото One
-Moto One Power (смартфон на Android One)
-Moto Z3 і Z3 Play
-Moto G7 і все його варіанти

Ми поповнимо цей список, якщо стане відомо про ще якихось пристроях Moto, які отримають Android Q.

Nokia

Коли справа доходить до оновлення програмного забезпечення, у Nokia все просто. У зв’язку з тим, що компанія використовує на своїх пристроях Android One, всю основну роботу з адаптації оновлення виконує Google. Тому своєчасні оновлення, як це було з Android Pie, варто чекати на смартфонах Nokia і на цей раз. Ось список смартфонів Nokia, котори точно отримають Android Q.

-Nokia 3.1 і 3.1 Plus
-Nokia 5.1 і 5.1 Plus
-Nokia 6.1 і 6.1 Plus
-Nokia 7 Plus
-Nokia 7.1
-Nokia 8.1 і 8.1 Sirocco
-Nokia 9 PureView

OnePlus

OnePlus рекламує швидкі оновлення і швидкий перехід до останньої версії Android в якості однієї з ключових функцій своїх смартфонів. Компанія знову і знову доводить, що оновлення платформи можуть бути зроблені швидко і без помилок, і з Android Q все також має пройти як по маслу. Ось телефони, які повинні отримати Android Q:

-OnePlus 5
-OnePlus 5T
-OnePlus 6
-OnePlus 6T

Незабаром OnePlus повинна оголосити список своїх пристроїв, які отримають оновлення до нової версії ОС. Як тільки це станеться, і якщо в списку будуть якісь ще смартфони, ми оновимо нашу інформацію.

Решта

Ось смартфони, які не належать до вище перелічених категорій, але все ж заслуговують отримати оновлення до Android Q. Ми впевнені, що вони отримають.

-Sony XZ2 і XZ3
-Essential Phone PH-1
-BlackBerry KEY2 і KEY2 LE
-HTC U12 +
-LG V40 ThinQ
-LG G7 ThinQ
-ASUS ROG Phone
-ZTE Axon 9 Pro

Ми все ще чекаємо оголошень від багатьох компаній про пристрої, які отримають оновлення до нової версії Android. Як тільки буде з’являтися якась інформація, ми доповнимо цей матеріал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.