Розбирання смартфона Huawei P30 Pro дозволило дізнатися всі його секрети і оцінити ремонтопридатність

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці iFixit дісталися до смартфона Huawei P30 Pro і оцінили його ремонтопридатність. Забігаючи наперед, новинка отримала 4 бали з 10 можливих. Це цілком типовий результат для сучасного смартфона зі скла і металу. Той же P20 Pro в минулому році отримав стільки ж.

Сам процес розбирання цілком типовий. Найбільший інтерес, звичайно, викликає блок камер в цілому і “перископний” модуль зокрема.

Як можна бачити, він достатньо великий, але в цілому не настільки, щоб для його використання довелося якимось особливим чином формувати внутрішній простір смартфона.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Форма плати тут також трохи незвичайна. На ній розташувалися SoC Kirin 980, поєднана з мікросхемою оперативної пам’яті SKhynix H9HKNNNFBMAU LPDDR4X, флеш-пам’ять Micron JZ064 MTFC128GAOANAM-WT, контролер HiSilicon HI6405, модуль Skyworks 78191-11 та інші компоненти.

А ось так виглядає апаратний блок для реалізації технології Acoustic Display.

Що стосується сканера відбитків пальців під екраном, він заснований на датчику Goodix GM185. Такий же використовується в OnePlus 6T, Xiaomi Mi 9 та інших смартфонах. Ємність акумулятора становить 16,04 Вт * год.

Як вже говорилося, смартфон заробив 4 бали. У плюси йому записали гвинти Phillips. В умовні плюси — модульність компонентів і можливість заміни АКБ. Серед мінусів джерело відзначило складність відклеювання скляних панелей і складність заміни дисплею.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.