Android Q отримає вражаючу функцію з iOS

Нова бета-версія Android Q отримає аналог функції 3D Touch, реалізованої Apple ще в 2015 році для полегшення роботи зі смартфонами.

Вперше 3D Touch з’явилася на iPhone 6S і iPhone 6S Plus. Ці смартфони оснащені датчиками тиску, завдяки яким функція і була реалізована. Натискання на екран дозволяло користувачеві отримати швидкий доступ до інформації або виконати попередній файлу, при цьому його не відкриваючи.

В Android 8 Oreo розробники з Google додали довге натискання, що дозволяє користувачам бачити опції швидкого доступу до основних можливостей програми. Наприклад, якщо застосувати довге натискання на YouTube, можна отримати доступ до пошуку та переглянути свої підписки.

Документація Android Q, призначена для розробників, вказує на те, що в наступній версії Android для швидкого доступу до контекстного меню програми буде використовуватися довге натискання. У розділі MotionEvents спосіб описується як «навмисне натискання на екран з великим зусиллям». Яким саме чином буде реалізована ця можливість – поки не відомо, тому що далеко не всі смартфони з Android оснащені сенсорами, що дозволяють відрізняти легку, середну і сильну ступінь натискання на екран.

Можливо, розробники з Google напишуть необхідне програмне забезпечення для вирішення цієї проблеми або оснастять відповідними датчиками нові смартфони Pixel. Можна припустити, що про новий функціонал розкажуть докладніше на конференції розробників Google, яка пройде з 7 по 9 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.