Собівартість камери Huawei P30 Pro майже в два рази більше собівартості камери iPhone XS Max

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Колись смартфони Apple вважалися визнаними лідерами у справі фото- і відеозйомки, але останнім часом флагмани на базі Android зробили великий крок (а то й кілька) вперед, і ось вже Apple в ролі наздоганяючої. Одне з пояснень такого стану речей – бажання Apple заощадити на комплектуючих, не поступаючись ціною готового пристрою.

Аналітики Cowen and Company задалися метою підрахувати вартість компонентів основної камери трьох флагманських смартфонів: iPhone XS/XS Max, Samsung Galaxy S10+ і Huawei P30 Pro. Цілком закономірно, що найскладніша камера, встановлена в китайській моделі, коштує найдорожче: її компоненти оцінені в $56 (1 500 грн.). Камера корейської моделі помітно дешевше – $44 (1 200 грн.). Ну а вартість компонентів камери iPhone XS Max дорівнює всього лише $34,5 (900 грн.).

Само собою, дорогі компоненти – зовсім не запорука якісної фотозйомки, адже багато обумовлено можливостями апаратної платформи і програмним забезпеченням. Але судячи зі звітів DxOMark, Huawei і Samsung успішно справляються і з цими завданнями. А ось Apple є над чим попрацювати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також у звіті наводиться вартість екранів цих трьох моделей: Huawei P30 Pro – близько $110 (2 900 грн.), iPhone XS Max і Samsung Galaxy S10+ – близько $120 і $125 відповідно (3 200 і 3 333 грн.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.