Qualcomm і Samsung відмовилися поставляти Apple 5G-модеми, тому iPhone з 5G вийде не скоро

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки в продажу з’являється все більше смартфонів з підтримкою 5G, Apple продовжує пасти задніх.

Джерела закордонних видань запевняють, що Qualcomm і Samsung відмовилися постачати 5G-модеми для смартфонів Apple, хоча вони у них вже готові. З Qualcomm все зрозуміло: через довгі судові розгляди, які тривають не один рік, компанія не збирається співпрацювати з Apple.

А ось Samsung якраз відзвітувала про старт масового виробництва власних чіпів з 5G — Exynos Modem 5100. Саме встановлений всередині Galaxy S10 5G. Крім того, на конвеєр пустили і однокристальний радіочастотний приймач Exynos RF 550 і модулятор живлення Exynos SM 5800, які також використовуються у флагмані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на це, Samsung поки не планує продавати модеми іншим виробникам, в тому числі і Apple — вони розраховані тільки на власні потреби компанії.

Є ще Huawei з власним Balong 5000, але на тлі її «холодних» відносин з урядом США, де щосили саботують її обладнання для мереж п’ятого покоління, навряд чи Apple звернеться за допомогою до китайського конкурента.

Зараз Apple співпрацює з Intel, але її модеми XMM 8160 вийдуть тільки в 2020 році. І навіть не виключено, що вони не встигнуть до дебюту iPhone 2020 року, які за традицією повинні представити восени.

Тому Apple вирішила зайнятися виробництвом власних 5G-модемів. За чутками, вже навіть є команда розробників, і деякі з них — колишні співробітники Qualcomm і Intel. Але на це піде кілька років, тому, швидше за все, перший iPhone з підтримкою 5G побачить світ тільки в 2021 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.