Google працює над додаванням в Android аналога 3D Touch

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технологія 3D Touch в смартфонах Apple вже давно стала настільки буденною, що про неї практично ніхто не згадує. Особливо на тлі того, що спроби різних компаній реалізувати те ж саме в Android вже давно закинуті.

Правда, 3D Touch використовують далеко не всі власники iOS, але рівно та ж історія з багатьма іншими технологіями на багатьох пристроях і ОС.

Однак, схоже, незабаром про 3D Touch заговорять знову. Правда, відносно порівняння з аналогічною технологією в Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В документації для Android Q виявилась згадка нового класу натискань на екран — deep press. На даний момент функція описана, як прискорення обробки команди, яка зазвичай викликається довгим натисканням. Простіше кажучи, щоб не затримувати палець на тій чи іншій іконці зайві частки секунди, досить просто натиснути сильніше.

Яким чином це буде реалізовано, поки неясно. В iPhone для роботи 3D Touch присутнє додаткове апаратне забезпечення, але Google славиться тим, що вміє реалізувати суто програмно. Якщо ж все-таки говорити про апаратну складову, можна припустити, що в цьому випадку подібна функція з’явиться в смартфонах Pixel 4, а потім і сторонні виробники при бажанні зможуть знову спробувати випустити свій варіант 3D Touch, благо підтримка на рівні самої Android спростить завдання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.