Китайці відмовляються від iPhone через ціну, відсутність інновацій і більш слабких камер, ніж у Huawei

У свіжій статті, опублікованій на сайті Reuters, йдеться про те, що за минулий рік ринкова частка Apple в преміальному сегменті ринку смартфонів Китаю скоротилася з 81,2% до 54,6%.

При цьому компанія Huawei змогла зміцнити свої позиції в сегменті смартфонів вартістю 500-800 доларів з 8,8% до 26,6%. Величезною популярністю серед покупців в цьому сегменті користуються смартфони Huawei P20 Pro і Mate 20 Pro.

“Більшість китайських покупців смартфонів не готові заплатити за телефон більше 1000 доларів. У зв’язку з цим виник великий попит в сегменті смартфонів вартістю до 800 доларів, за який вхопилися обома руками китайські виробники.”,- Директор з досліджень Counterpoint Ніл Шах (Neil Shah)

Опитування показало, що китайським користувачам мало нових функцій, які пропонують навіть останні смартфони Apple. Зокрема, мова йде про камери, які у флагманів Huawei стали краще, ніж у смартфонів Apple. Це робить сильний вплив на вибір китайських користувачів. Через пару днів будуть представлені смартфони Huawei P30 і P30 Pro, які напевно дозволять Huawei посилити свої позиції в регіоні.

Аналітики відзначають, що відновити втрачені позиції Apple в Китаї повинні дозволити реальні інноваційні функції в нових смартфонах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.