Сапфірове скло камери смартфона Xiaomi Mi 9 виявилося не твердіше звичайного

Блогер JerryRigEverything дістався до новенького флагмана компанії Xiaomi, щоб піддати його стандартному набору випробувань. Правда, цього разу цей набір трохи розширили.

Отже, почнемо якраз з нового тесту, який зазвичай не проводиться. Нагадаємо, Xiaom заявляє, що камеру Mi 9 прикриває сапфірове скло, яке набагато твердіше звичайного (не плутати з крихкістю), тобто подряпати його складніше. І ось саме тут, як виявилося, все не так просто.

Як можна бачити на відео, дряпається скло камери рівно так само, як і захисне скло екрану. І можна було б подумати, що Xiaomi нахабно всіх обдурила, однак при цьому спеціальний прилад Diamond Selector відреагував на це скло. Принцип дії даного приладу заснований на теплопровідності. І якщо не заглиблюватися в фізику, фактично він визначає наявність в матеріалі оксиду алюмінію. У звичайному склі, як і в захисному, його немає, а ось сапфірове скло, власне, і являє собою оксид алюмінію. Але той факт, що при цьому скло дряпається матеріалом з твердістю 6 за шкалою Мооса, ймовірно, вказує на занадто велика наявність домішок. Рівно та ж історія була свого часу з розумним годинником Apple Watch Edition Series 3. І так само, як і у випадку з Apple, до Xiaomi є питання щодо використання такого матеріалу. Адже фактично покупець Mi 9 не отримує більш надійного захисту камери, але очікує її через рекламу сапфірового скла.

Як би там не було, залишимо це на совісті Xiaomi. Що стосується інших тестів, випробування на міцність апарат пройшов досить впевнено, хоча і трохи прогинався при використанні сили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.