Хакери використовують спеціальні інженерні екземпляри смартфонів iPhone для створення інструментів злому

Компанія Apple досить активно розвиває технології, пов’язані з безпекою на її пристроях. Через це з кожним новим поколінням продуктів хакерам все складніше зламувати пристрої або сервіси Apple.

Як виявилося, є один досить незвичайний спосіб, який не залежить від ступеня захищеності пристроїв. Джерело повідомляє, що вже не перший рік хакери і різні фахівці з безпеки використовують ранні прототипи смартфонів iPhone для виявлення нових експлойтів. Природно, сама Apple ніяких прототипів не продає, але вони все-таки потрапляють на ринок, хоча і за нечуваними цінами аж до 20 000 доларів.

Ранні прототипи, про які йде мова, призначені виключно для внутрішнього використання інженерами Apple. Ці пристрої позбавлені багатьох функцій, включаючи функції безпеки, що дозволяє власникові такого пристрою при належному умінні отримати гарне уявлення про внутрішню будову систем, що надалі дозволяє створити інструменти для злому. Саме таким чином свого часу були створені інструменти, які потім продавалися спецслужбам США та інших країн.

Враховуючи, що ситуація має місце не перший рік, навряд чи Apple може якимось чином припинити появу інженерних зразків на сірому ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.