Categories: Смартфони

П’ять причин різкого подорожчання всіх смартфонів Xiaomi, Samsung і Apple

Share

Якщо ще півтора роки тому вартість мобільних пристроїв досягли $ 1000, і всі з цим вже змирилися, то тепер за деякі моделі просять вже близько $ 1500, тоді як з появою складних моделей вдалося подолати позначку в $ 2000, адже за той же Huawei Mate X просять цілих $ 2300. Експерти стверджують, що далі буде тільки гірше, а на те є відразу цілих п’ять причин, про які потрібно пам’ятати, щоб чітко собі уявляти, чому електроніка стає дорожчою.

Так, зокрема, з кожним роком сировина для виробництва мобільних пристроїв стає все дорожча, а вартість робочої сили зростає, в тому числі в Китаї, де люди і зараз працюють за копійки. Технологічні процеси ускладнюються на постійній основі, в результаті чого на виробництво тих чи інших компонентів потрібно не тільки більше ресурсів, але ще і часу, а це сильно позначається на вартості підсумкової продукції – дорожчають компоненти. З кожним роком розміри мит, зборів і податків по всьому світу ростуть, а це також значно підвищує цінники на мобільні пристрої.

Разом з усім іншим, дорожча стає реклама, в зв’язку з чим виробникам смартфонів припадає на ній економити, або ж вкладати більше грошей. Створювати нові моделі компаніям Xiaomi, Apple, Samsung, Huawei, а також будь-яким іншим, стає все складніше і складніше, в зв’язку з чим витрати на їх розробку ростуть. Це п’ять основних причин, за якими смартфони продовжать стрімко дорожчати в найближчі роки, причому відбувається це буде різко щороку з виходом кожної нової моделі. Гарного у всьому цьому для покупців нічого немає, проте для самих виробників, як правило, прибуток від цього не збільшується.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Twitter офіційно переїхав на x.com

    Ребрендинг соціальної мережі Twitter Ілоном Маском завершено, повідомляє Engadget. Рік тому Ілон Маск розпочав ребрендинг придбаного ним…

    18.05.2024

    Google може перейти на чіпсети TSMC для Pixel 10

    Телефони Google Pixel можуть зазнати значних змін у 2025 році, оскільки, за деякими даними, компанія…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 може отримати кращу камеру, ніж Galaxy S24

    За чутками, доладний телефон Galaxy Z Fold 6 від Samsung матиме кращу систему камер, ніж…

    18.05.2024

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024

    Apple дозволила всім програмам стежити за користувачами: що робити

    В останні кілька днів власники iPhone по всьому світу скаржаться на дивний баг в iOS,…

    17.05.2024