Екран Samsung Galaxy S10 випромінює рекордно малу кількість синього світла

Компанія Samsung Display нещодавно оголосила про чергове досягнення по частині дисплеїв для смартфонів. Панель OLED, створена Samsung Display для смартфона Samsung Galaxy S10, виробляє значно менше синього світла, ніж будь-який інший мобільний дисплей, використовуваний сьогодні. Це підтверджено німецьким органом тестування та сертифікації TÜV Rheinland.

Фахівцям Samsung Display вдалося зменшити частку синього з 12% до 7% — небачений раніше результат. У порівнянні з більшістю звичайних РК-дисплеїв у сьогоднішніх смартфонах новий дисплей OLED випромінює на 61% менше синього світла.

Синє світло – один з трьох основних кольорів – лежить у видимому діапазоні довжин хвиль 380-500 нм. За наявними даними, надмірний вплив синього світла шкідливий для очей. Інакше кажучи, новий дисплей робить смартфони більш безпечними у використанні. Виробник зазначає, що це не заважає відтворювати дуже широку колірну гамму. Фактично, вдалося зберегти точності передачі кольору, що відповідає стандарту кольору для цифрового кіно DCI-P3.

Використана технологія може бути адаптована для інших дисплеїв OLED малого і середнього розміру, в тому числі — використовуваних в ноутбуках. За словами Samsung Display, в цьому місяці вже була отримана сертифікація TÜV Rheinland Eye Comfort, що підтверджує зниження рівня синього світла до 8% в дисплеї OLED розміром 15,6 дюймів, призначеному для ноутбуків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.