Categories: Смартфони

Нова прошивка MIUI 10 для Xiaomi отримала захист додатків за допомогою сканера особи

Share

Буквально вчора, вийшла нова прошивка MIUI 10 для фірмових мобільних пристроїв, яка отримала нову функцію захисту. Не секрет, що практично в усі сучасні смартфони Xiaomi вбудована підтримка технології Face Unlock. Вона дозволяє розблокувати екран телефону по обличчю, використовуючи програмні алгоритми. У свіжій тестовій збірці прошивки MIUI 10 Global Beta ROM, яка доступна для завантаження і установки на кілька моделей, в тому числі на Pocophone F1, з’явилася підтримка функції захисту запуску додатків за допомогою сканера особи. Щоразу перед запуском таких потрібно буде відсканувати особу.

Це може бути зручно в тих випадках, коли потрібно забезпечити захист тих чи інших додатків, в які розробники самі не додали таку можливість. Якщо сканер особи працювати в смартфоні Xiaomi не може, наприклад, через одягнені окуляри або ж в разі абсолютної темряви, можна відсканувати палець, або ж ввести звичайний захисний код, щоб запустити потрібне програмне забезпечення. Така можливість зовсім точно сподобається користувачам за смаком, тим більше що багато хто просить про неї вже більше ніж півроку.

Очікується, що фінальна стабільна збірка прошивки MIUI 10 для глобального ринку отримає таке нововведення в найближчі кілька тижнів, як тільки розробники впровадять її підтримку і переконаються в ідеальній працездатності готового ПО. Власники смартфонів Xiaomi, в які встановлено справжній 3D-сканер особи, можуть використовувати функцію захисту стандартних і сторонніх додатків за допомогою особи навіть в абсолютній темряві. Щоб скористатися нововведенням потрібно запустити розділ «Налаштування» і перейти в меню «Блокування додатків».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024