Categories: Смартфони

Samsung представила Galaxy Fold – свій перший смартфон з гнучким екраном

Share

Компанія Samsung сьогодні на спеціальному заході в Сан-Франциско представила свій перший смартфон з гнучким екраном. Апарат отримав назву Galaxy Fold.

Samsung випустила перший прототип гнучкого екрану в 2011 році, і зараз, через вісім років, дисплей встав на конвеєр. Але не сам по собі, а в складі Galaxy Fold. До речі, офіційний прес-реліз прямо говорить про «категорії пристроїв», так що сьогоднішній смартфон – це первісток цілого сімейства.

Щоб дати можливість складати екран, Samsung створила новий полімерний шар і зробила дисплей вдвічі тонше звичайних аналогів. Новий матеріал робить Galaxy Fold гнучким і міцним. А ще Samsung пишається “інноваційним сполучним модулем”, за рахунок якого половинки смартфона складаються в плоский компактний пристрій. Модуль захищає і внутрішню дисплейну частину, і механізм згинання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цікаво, що про характеристики екрану (він, до речі, іменується Infinity Flex Display і має в якості основи панель Dynamic AMOLED) даних особливо-то і немає. Він характеризується діагоналлю 7,3 дюйма, дозволом QXGA+ і співвідношенням сторін 4,2:3. Є в смартфоні і фронтальний (зовнішній) дисплей-Super AMOLED діагоналлю 4,6 дюйма роздільною здатністю HD + зі співвідношенням сторін 21:9.

Про апаратну платформу Galaxy Fold теж даних небагато. Повідомляється лише, що SoC (Samsung називає її AP chipset) виконана за технологічним нормам 7 нм і має восьмиядерний CPU. Об’єм оперативної пам’яті LPDDR4x склав 12 ГБ, об’єм вбудованої флеш-пам’яті UFS 3.0 – 512 ГБ.

Що стосується камер, то їх в смартфоні цілих шість. Потрійна – основна, здвоєна фронтальна на внутрішній розкладний частини і одинарна фронтальна – на зовнішній. Основна представлена датчиками роздільною здатністю 16 Мп (з ним з’єднаний ширококутний об’єктив з діафрагмою F/2,2), 12 Мп (тут об’єктив з діафрагмою F/1,5 і F/2,4 і оптична стабілізація) і 12 Мп (об’єктив телефото з оптичною стабілізацією, дворазовим оптичним зумом і діафрагмою F/2,4).

Фронтальна камера на розкладний частині представлена датчиками роздільною здатністю 8 і 10 Мп – з об’єктивами з діафрагмою F/1,9 і F/2,2 відповідно. Одинарна фронтальна камера на зовнішній частині – немов половинка попередньої: з датчиком роздільною здатністю 10 Мп і об’єктивом з діафрагмою F/2,2.

У Galaxy Fold застосована система живлення з двома акумуляторами, сумарна ємність їх – 4380 мА·год. Смартфон також здатний заряджатися і одночасно заряджати інші мобільні пристрої за допомогою бездротової технології зворотньої зарядки. Сканер відбитків пальців теж є, він розміщений на бічній грані.

Samsung Galaxy Fold працює під управлінням ОС Android 9.0, але інтерфейс, само собою, сильно перероблений з урахуванням особливостей конструкції моделі. Так, смартфон дозволяє тримати відкритими до трьох активних додатків одночасно. Також інтерфейс забезпечує можливість швидкого перемикання з зовнішнього екрану на внутрішній і навпаки. При відкритті і закритті Galaxy Fold додатки автоматично відображаються на тому екрані, з яким працює користувач. Наприклад, використовуючи телефон в складеному вигляді, можна залишатися на зв’язку в Instagram завдяки зручному прокручуванню стрічки однією рукою. А якщо потрібно відредагувати фото або уважніше вивчити пост, можна розкрити смартфон і працювати з великим екраном. А ще Galaxy Fold сумісний з фірмовою стикувальною станцією DeX.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Андрій Харитоненко

Опублікував
Андрій Харитоненко
  • Останні записи

    Стало відомо, чи є у Google Pixel 8a бездротова зарядка

    Бюджетний Google Pixel 8a - це телефон із вражаючими характеристиками. Він може похвалитися 6,1-дюймовим дисплеєм,…

    14.05.2024

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024

    Чому на флешці не варто довго зберігати важливі файли

    Багато людей роками зберігають файли на USB-флеш-накопичувачах. На перший погляд, цей підхід є абсолютно правильним.…

    13.05.2024

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024